Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik wil graag intern worden opgenomen in een afkickkliniek aangezien ik zwaar cokeverslaafd ben maar hoe zit dit met mijn studie ? Geeft school mij hier toestemming voor en mag ik nadat ik klaar ben weer gewoon de lessen volgen met dezelfde klas waar ik nu in zit? Of moet ik een tussenjaar nemen? Ik word al geholpen met gesprekken door iemand van iriszorg alleen helpt dit niet.. ik ben zwaar erban een interne opname in een afkickkliniek mij wel zou helpen alleen zou ik het zonde vinden om een jaar o.nieuw te doen ( nieuwe studie) (eerste jaar) en hoe zit dit met het geld en studiefinanciering loopt dat gewoon door of ? Verders ben ik 19 jaar en wil graag wat maken van me leven.

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Kliniek

Beste vraagsteller,

Ten eerste: top dat je stappen zet om je cokegebruik aan banden te leggen! Dat is een goed en dapper besluit. 

Zolang je ingeschreven staat bij een voltijd studie behoud jij het recht op studiefinanciering. DUO checkt alleen je inschrijving en je woonadres. Helaas gaan scholen gaan verschillend om met de problemen waar jij tegenaan loopt. Er is dus geen eenduidig antwoord op je vragen. 

Iedere school of opleidingscentrum heeft een vertrouwenspersoon en/of decaan. Deze persoon kan je waarschijnlijk meer vertellen over hoe ze op jouw school met je afwezigheid tijdens de opname om gaan. Als je wil dat het gesprek anoniem is, vraag dit dan van te voren even aan. Het is niet altijd vanzelfsprekend. 

Bespreek ook eens met Iriszorg welke opties er nog meer voor je zijn. Niemand is erbij gebaat als je daar gesprekken voert, terwijl het je niet genoeg helpt om te stoppen met gebruik.

Heel veel succes en sterkte met het afkicken,

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

11 oktober 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG