Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hey, 2 weken geleden was ik met een maat naar een bar en feestje gegaan, alleen bij ik uiteindelijk volledig blackout gegaan, weet het laatste feestje niet meer tot ik om 3 uur weer wakker werd. Maar toen ik thuis was ging ik dus in een badkuip zitten en tegen me maat lopen praten zodanig dat me ouders ervan wakker werden, en ik bleef zeggen dat die er gewoon was, daarna ging ik er weer zitten en begon ik te huilen. komt dit alleen door dronken zijn of kan ik ook bijv, gedrogeerd zijn?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 1234

Beste vraagsteller,

Wat een vervelende situatie heb je gehad zeg! Wij krijgen wekelijks dit soort vragen. Alhoewel het vaak lijkt dat er sprake is van drogeren, is het meestal niet zo. De meeste mensen die iemand anders drogeren doen dit doelbewust, zij willen de persoon beroven, aanranden of verkrachten. Als ik zo jouw verhaal hoor was dit niet het geval.

Over alcohol denken wij in de maatschappij vrij makkelijk. Je kan het zo kopen in de supermarkt, het geeft een relatief licht effect en het is normaal om het te drinken. Toch kan het wel een verraderlijk middel zijn, zo blijkt. Dat heeft te maken met de drugs, set en setting. Over alcohol (drugs) weten we de effecten. De set is jouw psychische- en lichamelijke gesteldheid. Denk dan aan hoe jij je voelt, of je leven op orde is of dat je juist veel problemen hebt. De setting gaat over de omgeving waarin jij je bevind en de mensen om je heen.

In andere woorden is het effect van alcohol als losstaand begrip een voorspelbaar middel. Echter door de invloeden van de set en setting is het niet echt voorspelbaar. Zo kan je de ene dag na drie biertjes je aardig nuchter voelen en een leuke avond hebben, en de andere dag na drie biertjes al een blackout hebben.

Hoeveel heb je gedronken, kan jij je dat nog herinneren? Vaak bij mixdrankjes of shots gaat het sneller dan je denkt. Je schrijft over dronken zijn, dus ik denk dat het in die zin normaal is dat je een blackout hebt gehad. Door het gebruik van alcohol en drugs kunnen gevoelens vrij komen die je normaal niet voelt. Door alcohol wordt je tevens ontremt dus ben je eerder geneigd emoties te laten zien die je normaal gesproken in zou houden.

Kort maar krachtig, denk ik dat jij je nu niet zorgen hoeft te maken om wat er gebeurd is. Mocht je dat toch nog doen of heb je nog vragen, laat het ons dan weten!

 

Met vriendelijke groet,

 

Dion

 

 

28 oktober 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG