Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

bevat een pil dexamfetamine dezelfde soort amfetamine als gewoonlijke speed? ik bedoel als ik moet plasse voor een test van amfetamines en enkel dexamfetaminepillekes neem zal ik dan negatief of positief krijgen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: dex

Beste vraagsteller,

Dex heeft een zeer sterke kruisreactie op een amfetamine-test en zal dus een (vals-positief) resultaat geven op een speed (amfetamine) drugstest.

Als het gaat om sneltesten (met zo'n streepje) dan kan het dus zijn als je getest wordt om speed je sowieso positief scoort terwijl je dex gebruikt hebt. Als het in jouw geval gaat om labtesten dus je urine wordt opgestuurd naar een lab, dan zien ze daar vaak ook een waarde bij staan. Speed blijft ongeveer 3 dagen aantoonbaar in het lichaam. Als jij nu recent speed gebruikt hebt zien ze mogelijk een andere (hogere) waarde staan dus dan kunnen ze dat ook zien. 

Ik ga er even van uit dat je ADD/ADHD hebt en daarvoor de Dex krijgt. De ervaringen is dat ADD/ADHD-ers die Dex gebruiken een veel grotere kans hebben om een verslaving te ontwikkelen. Daarnaast kan speed bij jou het dopamine systeem sneller ontregelen waardoor je last kunt krijgen van onverwachte effecten zoals angst en stemmingswisselingen. Als je het gelijktijdig neemt met Dex nemen de risico's van speedgebruik sterker toe. De bloeddruk en hartslag worden bijvoorbeeld veel sterker verhoogt. Wij raden de combinatie af. Als je het toch doet, kies dan in ieder geval voor een hele lage dosis zodat je de risico's een beetje beperkt.

Vriendelijke groet,

Mick

05 november 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG