Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste vraagbeantwoorders, Ik ben de laatste tijd overbelast. Ik slaap heel erg veel en ik kan alleen maar huilen. Dit heeft zeker met school te maken, maar ik vroeg me af of het ook met xtc te maken kan hebben. Ik heb 3 maanden geleden een keer xtc gebruikt. 1 en een kwart pil van volgens mij 220 mg. Ik heb toen wel last gehad van een dipje maar kon daarna weer vrolijk door met mn leventje. Dit overbelaste gevoel is van de laatste weken. Zou dit met mijn xtc gebruik te maken kunnen hebben? Of staat dit daar los van. Want dit vind ik fijn om te weten i.v.m. of ik het een volgende keer weer kan gebruiken of dat dat niet verstandig meer is. Groetjesss

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Gwdcp

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat jij je zo voelt de laatste tijd! Ik denk dat kans heel klein is, dat de oorzaak hiervan te maken heeft met dat jij drie maanden geleden XTC hebt gebruikt.

Om risico's bij het gebruik van XTC(mdma) of andere middelen te verkleinen, is het wel goed om naar je eigen lichaam te luisteren. Wanneer jij een middel gaat gebruiken, terwijl je niet zo lekker in je vel zit, is de kans groot dat het middel ook niet lekker gaat vallen. Hierover kan je wat meer lezen op de pagina over de drugs, set en setting. Zeker wanneer je overbelast bent, misschien een lichte burn-out hebt of depressieve gevoelens hebt, staat middelengebruik het herstel in de weg. Daarnaast heb je op dit moment een verhoogde kans op een verslaving. Veel mensen in Nederland gebruiken middelen om zich beter te voelen.

Nog even samengevat, wanneer je weer XTC gaat gebruiken terwijl jij je nog overbelast voelt, is de kans groter dat je een bad tript krijgt en kan het overbelaste gevoel in je dagelijks leven versterkt worden.


Ik lees dat je bij elkaar de vorige keer ongeveer 275mg mdma tot je hebt genomen. Des te hoger je doseert, des te meer kans op vervelende effecten. Zoals op onze pagina over mdma te lezen is, zijn de risico's het kleinst wanneer je 1 tot 1,5mg per kilo lichaamsgewicht maximaal tot je neemt.

Ik hoop zo je vraag beantwoord te hebben. Mocht je toch nog met vragen zitten, stel deze gerust!

 

Met vriendelijke groet,

 

Dion

05 november 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG