Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi , Ik ben 23, en vrouw. Ik heb sinds mijn 15 al verslaafd aan alcohol. Ik zit daar voor in behandeling 3 jaar. 1 keer naar Jellinek gegaan. Ik zit op een school voor mensen met verslavingen problemen. Sinds half september van dit jaar ben ik begonnen met het zwaar gebruik van Ghb. Ik weet niet precies hoe veel ik nemen exact maar het is wel 24/7. Ik wil er echt van af, ik voel niet echt positief gevoelens meer en als ik het niet neem zijn de afkick verschijnselen vreselijk. Ik kan het niet tegen mijn behandelaren vertellen omdat ik bang ben dat ik van school moet. Omdat alcohol makkelijk te zien is en gbh niet. Ik Slaap heel slecht. Ik heb 10 pillen Lorazapam gekregen van mijn huisarts.(Die ook nog van niks weet). Soms neem ik die maar probeer het alleen te doen wanner mijn wallen zo erg zijn dat ik echt een paar uur achter elkaar moet slapen. Ik schijf de tijden op en probeer het om de 3/4uur te nemen lukt meest al, maar niet altijd. Denk dat ik dan zo een 5mm neem. Wanner ik drink neem ik meer. Ik heb een afspraak gevraagd bij Jellinek maar ze denken dat het voor alcohol is over 4 dagen. Mijn vraag : Hebben jullie advies van hoe ik het beste kan stopen? ( Ik ben vaak angst ) -Met medicatie? -Eerlijk zijn tegen mijn behandelaren? ( heb ik liever niet mijn juf zou heef verdrietig worden.. niet alleen haar , - koffie vermeiden , en energie dranken ? wied? - Alcohol? Als ik in behandeling ga hoe lang moet je voor gbh opgenomen worden? Alvast bedankt

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 123456

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat je in dit pakket zit zeg en zo lang al! De situatie die je omschrijft klinkt als heel ingewikkeld. Je geeft aan dat je eigenlijk wil stoppen met het gebruik van alle middelen. Hulpverleners en je huisarts weten van het alcoholgebruik af maar de rest niet.

Hoe lang gebruik je de GHB inmiddels? Het stoppen hiermee kan best gevaarlijk zijn, zeker wanneer je dit 'cold-turkey' doet. Dat betekend in één keer volledig stoppen met gebruik. Bij onder andere de Jellinek kunnen zij je helpen begeleid te stoppen. Zij kunnen je helpen met het stoppen maar ook met de angsten die je ervaart. Om maar in kaart te brengen: ongeveer 70% van de mensen in behandeling hebben te maken met bijvoorbeeld angsten of depressieve gevoelens.


Ik weet niet zo goed wat je bedoeld met een school voor mensen met verslavingen, dit ken ik niet. Mensen die werken in de verslavingszorg kan je altijd in vertrouwen nemen en vertellen waar jij mee zit en welke problemen je ervaart. Ook docenten zijn opgeleid om met dit soort problemen om te gaan. Waarschijnlijk kan je samen met je docenten en de Jellinek een plan opstellen hoe de behandeling voor je verslavingsproblemen er uit gaat zien. Dit stel je samen op en jij mag zelf aangeven wat je prettig vind en niet.

 

Ik hoop zo je vragen beantwoord te hebben. Mocht je nog vragen hebben mag je die aan ons stellen, maar ook aan je huisarts of de Jellinek, wij hebben alle drie een geheimhoudingsplicht dus jouw verhaal kan je altijd vrijuit bij hen doen.

Met vriendelijke groet,

 

Dion

16 november 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG