Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik slik 3 keer per dag 1x truxal 15 mg en savonds slik ik er 3 van 15mg dus 6 per dag van 15 mg en bij mijn 10 uur medicatie slik ik ook nog 150mg serequel. Kan ik hierbij gewoon een keertje blowen of is dit af te raden.

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 90150mg

Beste vraagsteller,

Deze medicijnen zijn antipsychotica. Als je inderdaad psychoses hebt gehad, dan heeft blowen een risico: je kan opnieuw een psychose krijgen. Misschien blokkeren de medicijnen dat risico wel, maar dat weten we nog niet. Het blijft een risico.

Soms werkt cannabis ook juist tegen psychose. Maar alleen als er veel CBD in zit en minder THC.

Verder hebben de medicijnen soms bijwerkingen. Zie de bijsluiter. Als je daar veel last van hebt, dan kan blowen een slechte uitwerking hebben. Stel dat je bv. heel gejaagd wordt van Truxal, dan kan blowen een bad trip veroorzaken. 

Met seroquel gecombineerd zul je extra demping ervaren van de cannabis, met mogelijk oriëntatieproblemen, moeheid en ademhalingsproblemen tot gevolg. Mogelijk worden de bijwerkingen van Seroquel versterkt. 

Soms krijgen mensen hartritmestoornissen van de medicijnen. Die heten bv "QT verlenging." Vraag dit aan je dokter. Cannabis kan dat verergeren als je door een vreetkick heel veel gaat eten. 

Wij raden af te blowen als je last hebt (gehad) van psychoses.

MVG

Gerard A

drugsarts 

29 november 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG