Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

ik gebruik 4 keer per dag hydrocortison, omdat ik AGS heb. Is het veilig om XTC te gebruiken in combinatie met dit medicijn?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: cortisonxtc

Beste vraagsteller,

Iemand met AGS, die kan niet meer cortisol aanmaken (deficiënt) dus daarom wordt dit gesuppleerd met hydrocortison waarmee zoveel als mogelijk het circadiaans ritme wordt nagebootst.

XTC zorgt bij een gezond persoon voor een verhoging van het lichaamseigen cortisol. Met bewegen erbij (dansen) tot wel 8x de ochtend spiegel. XTC kan bij een persoon met bijnierschorsinsufficiëntie, de Ziekte van Addison, AGS, niet zorgen voor meer aanmaak van cortisol.

XTC is niet veilig genoeg voor mensen met AGS. XTC veroorzaakt stress in het lichaam waardoor eigenlijk dan ook meer hydrocortison nodig is. Hierdoor is er een grotere kans op klachten zoals misselijkheid, braken en buikpijn. Dit vergroot weer de kans op ‘bad gaan’ tijdens de XTC-trip met angst en paniek tot gevolg. Tot slot kan er door het ernstig cortisol tekort een levensbedreigende situatie ontstaan van lage bloeddruk, lage bloedsuiker en coma. Dit wordt Addison crisis genoemd.

17 december 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG