Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Het volgende gaat bizar klinken maar heb het echt meegemaakt. Ik heb vaker salvia divinorum gebruikt, ook thee. Dit heb ik een maal gedaan en visionaire ervaringen gehad, zoals "boomgeesten'' zien, nouwjah. Maakt ook niet uit. Later heb ik klomp amfetamine gebruikt, echt troep, mijn pies was zwart en mijn gezicht dik en bruin door lever verontreiniging. Ik had dat spul ingeslikt. De ambulance broer spoor iets in mijn nieren en ik zag deur klinken op en neer bewegen, van laag naar hoog etc. Rond die tijd zag ik iets in mijn maag; ik drukte op mijn navel en zag gezichtjes, ik weet, heel vreemd maar zo. Toen zag ik dat mijn navel stukje open ging en zag ik kline zwarte bruine tentakeltjes bijna uit mijn navel komen. Heeft u een idee? Ik had zoeits van (na gelang mijn casus wie weet) omg that thing is real. (film matrix, zoals ik vaker elementen van deze film ervaar, laat maar) Ik wacht uw reactie af. Ik maak mij zorgen. Met vriendelijke groet

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Even samengevat: Je hebt salvia divinorum en speed gebruikt. Nadat je de speed hebt gebruikt kreeg je een hele onprettige ervaring. Je voelde je niet goed, kreeg lichamelijk klachten en ervaarde dingen die op andere momenten niet mogelijk leken: deurklinken die bewegen, had je het gevoel dat er iets in je maag zat en kwamen er tentakels uit je navel. Deze ervaringen waren levensecht. Je schrijft: "omg that thing is real" Je wilt weten waar dit vandaan komt.

Zowel salvia als hoge doseringen speed bijv. in combinatie met extreem slaaptekort kunnen dit soort ervaringen opwekken, al komen deze bijwerkingen vooral bij speed niet vaak voor. Er kan ook sprake zijn van een flashback. Dus dat de tweede keer gebruiken het gevoel kan opwekkend van de (bad) trip die je de keer daarvoor had. Hierdoor kun je dingen ervaren die levensecht lijken, maar niet door iemand anders beleefd worden. Ze zijn immers ontstaan in jouw hersenen en zijn niet echt. Dit kan gelden voor de bewegende deurklinken, maar ook de kleur van je plas of de tentakels. Soms kunnen de hersenen zelfs na drugsgebruik nog eventjes in deze modus blijven. Je kan dan dingen blijven ervaren, die andere mensen niet ervaren.

Ik kan me voorstellen dat dit behoorlijk heftig voor je is geweest. Hoe gaat het nu met je? Je schrijft dat je je zorgen maakt. Het is belangrijk dat je goed voor jezelf blijft zorgen. Zorg voor gezonde voeding en voldoende slaap, houd contact met je naasten, probeer stress te voorkomen en bespreek je ervaringen met iemand die je vertrouwt. Als je nog klachten ervaart, is het belangrijk om je zorgen ook met je huisarts (of iemand die je vertrouwt) te bespreken. Met deze tips en hulp van je huisarts kunnen deze klachten ook weer verdwijnen.

Ik vermoed dat dit overbodige informatie is, maar het is belangrijk om de komende tijd geen drugs meer te gebruiken. Gebruik kan de klachten sterker maken of opnieuw triggeren.

Ik hoop dat je met dit antwoord je ervaring een plekje kan geven.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

16 januari 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(5 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG