Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi, Ik heb vandaag een antibioticakuur voor mijn blaasontsteking gekregen (Furabid capsule mga 100mg). Dit is een 5-daagse kuur. Ik had over 2/3 dagen een truffeltrip gepland. Ik ben een ervaren tripper, maar wat zijn de risico's ivm werking van de truffels en werking van de antibiotica? Plus hoeveel kwaad kan het om te blowen met deze kuur?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 1998

Beste vraagsteller,

Eerst kijk je naar de bijwerkingen van het medicijn. Voorkomend zijn andere infecties door bijv. schimmels, tijdelijk haarverlies en een goedaardige toename van de hersendruk (dat heet 'benigne intracraniële hypertensie'). De meest voorkomende klachten bij deze aandoening zijn: hoofdpijn, slechter zien (vlekken zien, dubbelzien), tinnitus, misselijkheid en braken. Als je dat hebt, of krijgt, staak je direct de antibiotica.

Verder zijn er geen wisselwerkingen tussen beide middelen.

Zorg dat je je niet ziek bent en je je goed voelt: de 'set' van gebruik moet kloppen. Anders loop je meer kans op een bad trip. Als je koorts hebt bijvoorbeeld, dan moet je je gebruik uitstellen.

Dit antwoord geldt voor cannabis en voor truffels. Voor de zekerheid vermeld ik nog even dat je die niet op één dag tegelijk moet gebruiken. Dat kan namelijk tot onvoorspelbare en heftige reacties leiden, zeker als je toch niet fit bent.

mvg
Gerard A
drugsarts
PS, graag je verslag mocht je hebben gebruikt.

02 januari 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG