Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik ben ........ ben 45 en krijg 49 ritalin per week daarbij koop ik ook er nog 30 bij. Ik snuif ze ipv slikken en merk dat het een verslaving voor mij is. Ik weeg sowieso al weinig 56 ik ben 178 maar merk nu af en toe dat ik bijna out ga ben snachts al een paar gevallen en vandaag was ik duizelig en kon geen tv kijken. Ligt dat aan de ritalin? ?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 331

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Vervelend van je duizeligheid. 

Je hebt inderdaad een laag gewicht voor je lengte en leeftijd. Ritalin kan ervoor zorgen dat je eetlust vermindert. Krijg je wel genoeg voeding binnen? Een te laag gewicht en/of een gebrek aan goede voeding zouden een oorzaak kunnen zijn voor duizeligheid. Er kunnen ook andere oorzaken zijn.

Je schrijft dat je 49 Ritalin pillen per week tot je neemt. Dat is zelfs bij het kleinste formaat pillen een grote hoeveelheid. De kans dat je last krijgt van bijwerkingen vergroot naar mate je meer Ritalin neemt. Duizeligheid is een bijwerking die op kan treden bij het nemen van Ritalin. 

Is jouw huisarts op de hoogte van je klachten en de pillen die je zelf bij koopt? Je huisarts heeft een geheimhoudingsplicht over het bijkopen van Ritalin. De kans dat je duizeligheid met voeding, lichaamsgewicht en Ritalingebruik te maken heeft is erg groot. Je huisarts zou dit verder kunnen onderzoeken of andere oorzaken uitsluiten. 

Ik hoop dat je hiermee verder kunt. 

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

 

 

04 januari 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG