Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Er was eerder al een vraag gesteld over de herbal xtc genaamd XTCY en of deze gevaarlijk waren. Hierop was geen duidelijk antwoord gegeven door het ontbreken van ingredienten. Hier heb ik de ingredientenlijst. Wat vinden jullie hiervan? INGREDIËNTEN Guarana-extract Maca-extract L-Tyrosine Chromium Niacine Taurine Methyltheobromine

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 11222

Beste vraagsteller,

Dit is een smartshopproduct wat, net als honderden anderen vergelijkbare producten, een mix is van verschillende vrij verkrijgbare uppers. Het effect en de risico's zijn niet te vergelijken met de effecten en risico's van XTC. 

Methyltheobromine is hetzelfde als cafeïne. Guarana bevat cafeïne en de effecten houden wat langer aan dan van koffie zelf. Taurine kan de effecten in combi met cafeïne wat versterken. Maca is een wortelextract die wat vaker voorkomt onder de super foods en seksuele stimulerende producten en daarnaast mogelijk ook energie geeft. L-Tyrosine is een voorloper van dopamine een stof die zorgt dat je lekker in je vel zit (dopamine). Hoewel dat niet betekent dat het ook dat merkbaar effect geeft aangezien de meeste mensen voldoende dopamine produceren. Niacine is vitamine b3. Chromium is een mineraal.

De risico's van deze stoffen zijn vooral enigszins te vergelijken met het drinken van veel koffie / energiedrank namelijk: onrust, hartkloppingen, zweten, slecht slapen. Soms maagklachten en misselijkheid. Niet combineren met andere uppers is aan te raden en niet nemen als je zwanger bent of als je problemen met hart en bloedvaten hebt.

Mvg,

Ronald 

05 januari 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG