Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi. Ik heb laatste tijd veel last van buikkrampen en beetje borstkramp. Ik rook elke dag coke. Dan voelt het nog erger en gekker aan. Lijkt wel of er iets op springen staat in mijn buik. Is dit normaal? Moet ik me zorgen maken? Best beangstigend.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik kan me goed voorstellen dat dit best beangstigend is. Het ervaren van buikkrampen en een beetje borstkramp is iets dat niet heel gek is als je op dagelijkse basis cocaïne rookt. Cocaïne roken kan invloed hebben op je spijsvertering, als in dat deze kan veranderen doordat cocaïne een oppeppend middel is. Mogelijk dat het gevoel dat jouw buik op springen staat obstipatie is of een gespannen gevoel door de cocaïne. Een andere mogelijke verklaring is voor de buikkrampen zou alcohol kunnen zijn. Ik kan alleen niet uit jouw vraag halen of je alcohol gebruikt. Alcohol kan namelijk ook voor maagirritatie zorgen. Bezoek hiervoor je in ieder geval even je huisarts, dan kun je daar ook direct de borstkramp aankaarten. 

Ook dat is wegens het dagelijkse gebruik van cocaïne denk ik wel verklaarbaar. Cocaïne heeft effect op je hart en bloedvaten en dan met name de hartspier, deze maakt door het gebruik overuren en daar kunnen mogelijk de krampen vandaan komen. Dus nogmaals, bezoek je huisarts hiervoor! 

Vriendelijke groet,

Calvin

16 februari 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG