Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Weet iemand misschien hoe het nu precies kan dat de ene persoon energiek wordt van een drug en de ander juist niet? Is dat gemoedstoestand? Of de hersenen die anders werken? Bijvoorbeeld 2MMC, ik slaap daar heerlijk op. Mijn vriendin gaat juist de hele avond er mee opstap en dansen

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Beste,

Je vraagt je af hoe het komt dat iedereen een ander effect ervaart voor eenzelfde middel. Dat heeft vaak wel inderdaad te maken met onder anderen je gemoedstoestand. 

Wij noemen dit de drug, set en setting. Met drug bedoelen wij welk middel er gebruikt wordt, maar ook hoeveel of bijvoorbeeld de manier van inname. Zo krijg je van snuiven sneller effect dan wanneer je iets slikt. De set geeft aan hoe jij op dat moment zelf in je vel zit, maar ook met welke verwachting jij een middel neemt of lichamelijke eigenschappen zoals bijvoorbeeld gewicht en persoonlijke gevoeligheid. Als laatste de setting, dat gaat echt over je omgeving, dus de personen met wie je bent maar ook bijvoorbeeld de omgevingstemperatuur. 

Deze drie dingen hebben altijd invloed op het effect wat je kan ervaren van een middel en daarom verschilt het ook per persoon, omdat alles nooit helemaal hetzelfde kan zijn bij elkaar. Lees nog even onze pagina over drug, set en setting door waar meer uitleg staat bij elk onderdeel. 

Ook is het zo dat 2-MMC een Nieuwe Psychoactieve Stof is, waarvan er van de risico's nog maar weinig bekend is en de effecten alleen gebaseerd zijn op gebruikerservaringen.

Ik hoop hiermee je vraag te hebben beantwoord! 

Met vriendelijke groeten,

Mascha 

02 februari 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG