Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Als ik xtc, lachgas , wiet gebruik is het altijd heel heftig. Xtc - kwartje genomen, begin al te hallucineren, trekkers zien op festivals , straaljagers die op me afkomen , huizen op snelwegen zien verder niet erg, maar heb keer gehad dat ik uit me lichaam kwam alsof ik achter me lichaam stond op een festival.. Ik keek dan tegen mijn eigen rug aan zeg maar. Alsof ik het persoon was achter mij maar dan 2 meter 50 ofzo. focking eng.. lijkt me niet normaal. Vooral met zo'n kleine dosis niet. Wiet - voelt nooit chill aan word altijd paranoia , begin te trillen en alles en word angstig en heb t gevoel achtervolgd te worden. Erge hartkloppingen. Soms gaat t een keer goed, voel ik me ook echt super maar 8/10 gaat het fout. Dus niet aan te raden dan. Terwijl met hasj vaker goed gaat. Lachgas - ging altijd goed toen ik 16, 17 jaar oud was, altijd veel plezier mee gehad. Ben nu 21 . Als ik nu lachgas probeer dan heb ik een week last van onwerkelijk heid , wereld is raar. Weet niet hoe je het moet noemen, lijkt wel of iedereen me aankijkt terwijl dat niet zo is, ik kan ze niet recht in de ogen kijken want dan word ik echt bang. Een knuffelbeer lijkt al als een duivel. Op klaarlichte dag 2x hyperventilatie aanval krijgen achter elkaar etc etc warm koud krijgen of spierwit bleek uit zien Inmiddels al poosje geleden en gebruik ik geen van de 3 meer. Gebruik alleen speed , nooit problemen mee gehad , coke ook weinig problemen mee. Mijn vraag is verder zou t kunnen dat ik psychose gevoelig ben ? Want lijkt me niet normaal deze benoemde verschijnselen .. Verder heb ik ook als ik ga sporten , Vooral met rennen springen etc dat ik vaag word. Mijn zicht word gewoon waziger . Eerder zo erg gehad dat ik gewoon duizelig werd. Alsof ik dronken in t veld sta zegmaar. Dit houdt zo een paar maanden aan voordat het weg gaat. Wat denken jullie? Alvast bedankt

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 7171

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag! Je hebt de klachten duidelijk omschreven. Er is inderdaad een kans dat je een bepaalde psychosegevoeligheid hebt. Heb je mensen in je familie die een psychotische stoornis als schizofrenie hebben? Psychotische stoornissen zijn namelijk erfelijk.

Was dit je eerste keer XTC (oftewel mdma) gebruik? Zo nee: heb je dit vaker ervaren, of dit de enige keer dat je hallucineerde tijdens het gebruik? Iedereen kan door een hallucinogeen, waar mdma één van is, in een psychose terecht komen. Echter kunnen de ervaren hallucinaties ook door andere zaken veroorzaakt worden. Bijvoorbeeld doordat de pil extreem veel mdma bevatte en jij gewoon een sterke gevoeligheid voor drugs, of het hallucinerende effect hebt. Het kan ook zijn dat de pil helemaal geen mdma bevatte, maar mda, 2c-b of een ander tripmiddel. Heb je voor het gebruik je pillen laten testen bij een testservice? Alleen zo weet je precies wat er in een pil zit en hoeveel daarvan. 

Wat betreft je verhaal over cannabis. Het klinkt vooral alsof je angst- of paniekgevoelens ervaart, als ik het zo lees. Ook heb je het idee achtervolgd te worden. Dat je paranoia kan worden van cannabis komt, omdat cannabis een tripmiddel is. Zeker wanneer je wat angstig, of achterdochtig aangelegd bent, kan dit zeker vergroot worden. Dat het met hasj vaker goed gaat, kan te maken hebben met de verhouding THC en CBD. Echter kan het ook veroorzaakt worden door een mogelijke psychosegevoeligheid. Het kan dus twee kanten opgaan, net als bij xtc.

Graag wil ik je nog wat informatie meegeven over een mogelijke psychosegevoeligheid. Met de informatie die je beschreven hebt, schat ik in dat er een kans is dat je gevoelig bent voor psychoses. Dat wil zeggen: wanneer jij middelen gebruikt zoals mdma, lachgas, cannabis, lsd, 2c-b of andere (trip)middelen, je een psychose kan triggeren. Het is dus misschien beter dit niet te gebruiken. We kunnen het niet met zekerheid zeggen. 

Ik hoop je zo vooral gerustgesteld te hebben en toch ook wat informatie te hebben meegegeven. Het is behoorlijk veel, dus laat het mij vooral horen als je nog vragen hebt, of opmerkingen. In ieder geval wil ik je veel succes wensen de aankomende tijd!

 

Met hartelijke groet,

 

Dion

03 maart 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG