Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste Drugsinfoteam, Ik heb al een paar keer xtc geprobeerd waarbij het maar 2x echt goed heeft gewerkt. Het is dus niet leuk meer om te proberen omdat ik bang ben dat het weer niet gaat werken waarbij je je beter zou voelen als je niets had gebruikt. Nu dacht ik misschien kan dit met mijn medicatie te maken hebben. Ik heb hierover al eerder informatie gevraagd voordat ik xtc ging proberen maar ik kreeg er niet echt antwoord op. Ik heb namelijk colitis ulcerosa en gebruik de volgende medicatie: mesalazine, azathioprine en remicade. Inmiddels gebruik ik geen azathioprine meer, maar ik heb het nog nooit geprobeerd sinds ik hiermee ben gestopt. Ik hoop van jullie te horen!

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 3333

Beste vraagsteller,

XTC en mesalazine: er zijn geen wisselwerkingen. Maar check de bijwerkingen van je medicijn, die ook door XTC versterkt zouden kunnen worden: hoofdpijn, misselijkheid en slapeloosheid.

Met azathioprine, een middel dat de immuunreactie verlaagt, zijn ook geen wisselwerkingen. Wel goed om hier ook te kijken of je er geen bijwerkingen van hebt. Het kan o.a. vaak infecties ten gevolg hebben, omdat de afweer wordt verminderd. Dat doet regelmatig XTC gebruik ook. Verder kan de bloedstolling afnemen. In dat geval, het geval van vaak blauw plekken hebben, mag je helemaal geen uppers gebruiken.

Remicade (infliximab) is ook een ontstekingsremmer met vaak bijwerkingen: virale infecties en buikpijn. Koorts. Hoofdpijn, duizeligheid, gevoelsveranderingen. Plotselinge roodheid van hals en gezicht, verhoogde hartslag. Luchtweginfecties, misselijkheid, diarree, obstipatie, leverfunctiestoornissen bij bloedonderzoek. Ook verminderde rode en witte bloedcellen. Huiduitslag, jeuk, toegenomen transpiratie, droge huid. Spierpijn, rugpijn. Vermoeidheid, pijn. 

XTC en andere drugs kunnen een negatieve uitwerking hebben als je lichamelijk of geestelijk niet goed in je vel zit. Dus dat kan de ziekte zelf zijn, maar ook de bijwerkingen van de medicatie. Als je die niet hebt, is het sowieso ook goed ook naar dat bloedonderzoek te kijken. Verder zijn er geen andere verklaringen voor. Behalve dat ook zonder Crohn en zonder medicatie elk mens anders kan reageren op drugs.

Het kan zijn dat je te kort op elkaar hebt gebruikt. Dan ervaar je ook minder effect. Gebruik niet vaker dan eens per 3 maanden. Het kan dus ook zo zijn dat jij de prettige effecten niet goed op kan pakken. De risico's van xtc, met name op het gebied van stemming, zijn echter niet minder. Je kunt je afvragen of je dan nog wilt gebruiken.

Welkom voor nieuwe vragen of mededelingen.

Met vr grt

Gerard A

drugsarts

 

 

 

 

 

 


 

10 maart 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG