Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik ben 18 jaar en weeg 82 kilo, en ga vrijdag voor het eersr GHB proberen, hoeveel ML is dan verstandif om in te nemen? Wil het wel graag voelen maar heb geen idee wat een goede hoeveelheid is

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: EersteGHB

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag! Wat goed dat jij uitzoekt wat een juiste dosis is. Je vraagt naar een 'goede' hoeveelheid, maar een 'goede' hoeveelheid is natuurlijk nul. Toch is dat wel een flauw antwoord. Waarschijnlijk ben jij opzoek naar een dosis waarbij je zo min mogelijk risico loopt op problemen. Misschien ben je op zoek naar een antwoord zoals: '1 milliliter of een half dopje'. De dosering is echter een stuk lastiger dan het lijkt.

Allereerst is de vraag: hoeveel ghb zit er daadwerkelijk per milliliter in de vloeistof? Is dat 100 milligram? 200? 400? Dit noemen wij ook wel de zuiverheid. De enige manier hoe je hier achter kan komen is door je ghb anoniem te laten testen. Beginnende gebruikers hebben maar heel weinig ghb nodig willen zij een effect merken. Daarnaast kan je ook nog eens gevoelig op ghb reageren. Daarom stellen wij dat je het beste heel voorzichtig kan beginnen. Om dit wat meer in een context te brengen: 2 gram ghb is een forse dosis en kan zeker tot outgaan leiden. Voor meer info hierover, lees onze website over de werking van ghb.

De meeste beginnende gebruikers nemen niet meer dan 1 tot 2 ml. Mocht je herdoseren, wacht dat ten minste 2 uur en neem dan niet meer dan je eerste dosis. Let er op dat het een middel is waardoor je wat suf wordt. Als je merkt dat het middel voor jou geen gewenst effect geeft, heeft bijnemen geen zin. Je vergroot alleen de kans op out gaan.

Daarnaast is de driehoek: drugs, set en setting belangrijk. Je hebt nu wat meer info over de werking van ghb. Echter wordt het effect (sterk) beïnvloed door je set. Hiermee bedoel ik hoe jij in je vel zit, of je psychisch in orde bent en hoe veerkrachtig je bent. Met de setting heb ik het over je omgeving en de mensen om je heen. Voel jij je prettig in die omgeving of niet? Blijven er wel mensen nuchter om je te begeleiden? Stel dat je out gaat, weten mensen hoe zij je in een stabiele zijligging moeten leggen? Weet in ieder geval dat je altijd 112 kan bellen als het bij jou, of bij anderen fout gaat. Het gebruik van drugs is niet strafbaar. De hulpdiensten vinden jouw veiligheid het belangrijkst.

Ik heb je geen concreet antwoord kunnen geven. Maar toch hoop ik je wel meer informatie te hebben gegeven over het gebruik. Als laatst wil ik je nog meegeven dat ghb erg verslavend kan zijn. Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur ons dan nog eens een bericht!

Met hartelijke groet,

 

Dion

09 april 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(12 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG