Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Het volgende gaat out of this world klinken maar ik heb het vroeger echt meegemaakt; vermoedelijk gigantische o.d. thc of pcp o.i.d. 5 gram als ik mij niet vergis, rond en nabij. Snel opgerookt, belande ik in een helcabine. Mijn hart beestachtig tekeer, iedere seconde alsof er een granaat kon ontploffen, een basspeaker uit elkaar kon scheuren, hyperventileren door mijn neus heel snel. Een electronische puzzeldoos ontvouwde zich, ik werd als een raket afgevuurd naar boven, kreeg het idee 3 kogels door mijn borst afgeschoten te krijgen op het laatst, bij wijze van spreken (of hele lange speren, ik kan het niet uitleggen). Een dollemansrit. Echt. Ik heb een soort doorbraak gehad op deze o.d., maar op de meest vreselijke manier voor te stellen. Eigenlijk gewoon barbaars en gewelddadig te noemen. Ik weet niet hoe of waarom, misschien dat iemand iets in mijn nachtkastje heeft gelegd. Ik heb vaker het idee dat deze o.d. mij toe is gespeeld. Als ik een video-constructie zou maken, en je zou het zien, dan zou je schrikken. Kan dit neurologisch kwaad? Ik heb later salvia gebruikt; deze ervaring zei mij dat het zich in mijn geest heeft afgespeeld. Het voelde echter heel fysiek. Ik vraag mij af wat het geweest heeft kunnen zijn. Een ding nog; ik kan niet tegen thc. Paar korreltjes en ik word psychotisch, gek, in de war, para, knetter, lijp in mijn kop. Ik denk soms wel eens; als ik meer had gebruikt, dan was ik op een meest lompe, bruute wijze om het leven gekomen/gebracht. Wat moet ik doen? Ik was een jaar of 14/15. Ik ben 12 jaar psychotisch geweest hiervan (mede als paddo's maar bovenstaande was de hoofdoorzaak). Dat was het. Met vriendelijke groet.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt een verschrikkelijke ervaring gehad. In je beleving werd je op verschillende manieren omgebracht. Jouw vraag: 'kan dat neurologisch kwaad?' en 'Wat moet ik doen?'

De ervaring die je hebt gehad kan op zichzelf geen zenuwen beschadigen. De klachten die je daarna ervaren hebt zijn daarom geen neurologische aandoening. Overmatig drugsgebruik zelf kan soms zelf de hersenen beschadigen. Alcohol is daar ook een voorbeeld van.

Dat neemt niet weg dat de ervaring die je gehad hebt schadelijk kan zijn. je beschrijft al dat je na deze ervaring jaren lang in een psychose hebt gezeten. Dit is geen neurologische beschadiging, maar levert wel degelijk vervelende klachten op. We zien bijvoorbeeld ook regelmatig angsten ontstaan als mensen zo'n heftige ervaring hebben gehad.

Je tweede vraag is: wat kan ik doen. Ten eerste is het belangrijk je te realiseren dat deze ervaring in het verleden ligt en nu voorbij is. Ik kan me wel voorstellen dat deze ervaring zo veel indruk op je heeft gemaakt dat het lastig is om het een plekje te geven. Je kan hiervoor professionele hulp inschakelen. Dat doe je door dat aan te vragen bij je huisarts.

Heel veel sterkte!

Sjoerd

30 maart 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG