Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Dag drugsinfoteam, Ik heb afgelopen week xtc gebruikt, ik weet niet precies hoeveel. Ik denk iets van 3-4 pillen waarvan 2 kwartjes uit een zakje die ik op straat gevonden heb (stom). Ik heb verder ook nog een stuk of 20 sigaretten gerookt en 3 biertjes gedronken (en genoeg water.) In de bus en trein naar huis was het redelijk benauwd en warm. Opzich vond ik dit niet vervelend maar op een gegeven moment begon mijn hoofd en later ook mijn ledematen ontzettend heftig te tintelen. Zo heb ik dat nog nooit meegemaakt Wat is hiervan de oorzaak? Zouden dit misschien bijwerkingen kunnen zijn van de gevonden pillen? (misschien was het wel 4fmp, Dat was dag niet in me opgekomen.) Ik ben me ervan bewust dat ik vrij veel genomen heb (onze pillen zijn getest op 180mg), normaal doe ik dat niet maar omdat ik deze keer zoveel mee had raakte ik de tel kwijt.

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Oranjebloesemxtc4fmp

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag! Je geeft aan dat je een hoge dosis mdma hebt genomen en twee kwartjes waarvan je niet weet wat het is. In de bus/trein naar huis was het benauwd en warm en kreeg je tintelende ledematen. De oorzaak kunnen diverse dingen zijn. Het meest aannemelijke lijkt het gewoon door de hoge dosering mdma/drugs. 

Tegenwoordig komen wij veel extreem hoog gedoseerde pillen tegen. In 2017 lag het gemiddelde boven de 160mg. Als we van het gemiddelde uitgaan en je hebt 3-5 pillen genomen, doseer je (veel te) hoog. Als je risico's wilt beperken, is het beter om niet meer dan 1-1,5mg mdma per kilo lichaamsgewicht te gebruiken. Dat wil zeggen als je 80 kilo weegt, je 80-120mg op één dag maximaal kan gebruiken. Wanneer je hoger doseert nemen de fijne effecten niet toe, maar de negatieve effecten wel. Hiervan kan je vage klachten krijgen als tintelingen. Deze tintelingen komen waarschijnlijk door heftige spierspanning.

Je gaf ook aan genoeg water gedronken te hebben. Tijdens gebruik is zowel te weinig als te veel water drinken gevaarlijk. Daarom is het advies niet meer dan één glas water per uur te drinken.

Al met al, denk ik dat jij je nergens druk om hoeft te maken. Mocht je toch nog met vragen of met lichamelijke/psychische klachten zitten? Neem dan gerust nog eens contact met ons op. Wist je trouwens dat jij je drugs kan laten testen? Alleen dan weet je zeker welke stof er in je pil zit en hoeveel daarvan. Dat maakt het makkelijker om de juiste dosering te bepalen.

 

Met hartelijke groet,

Dion

28 april 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG