Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

hallo, ik wil graag nog een keer xtc doen maar aangezien ik een angst heb gekregen door wiet gebruik (angst dat ik denk dood te gaan omdat ik denk dat het vergiftigd is ofzo) denk ik dat als ik xtc zou gaan gebruiken dat ik dan nog meer ga denken ik ga dood. niet omdat het vergiftigd is want ik laat het wel testen maar door oververhitting of iets anders. dus nu zijn mijn vragen: wat zijn de overeenkomsten qua effect tussen 2cb (dosis tussen de 5 en 10 mg) en xtc? is er een kans op overlijden bij het gebruik van 2cb? wel getest is er een andere drugs die lijkt op de effecten van xtc? alvast bedankt voor uw antwoord

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 4356

Beste vraagsteller,

Ik lees dat je graag nog een keer xtc wilt gebruiken. Je hebt een angst ontwikkeld door het gebruik van wiet, schrijf je. 

Verder lees ik drie vragen. Je vraagt wat de overeenkomst is tussen 2c-b (lage dosis) en xtc. Het zijn twee verschillende soorten drugs. 2c-b is een psychedelische drug, waardoor je de werkelijkheid anders gaat zien. Via deze link kan je daar meer over lezen. Xtc is een stimulerende drug en ook een heel klein beetje psychedelisch. Over de werking van xtc kan je hier meer lezen. Met 2c-b zie je eerder visuele patronen dan met xtc hallucinaties. Daarnaast geeft xtc een oppeppend effect, wat 2c-b niet geeft. Verder is het heel erg persoonsafhankelijk.

De tweede vraag die je stelt, is of er een kans is op overlijden door 2c-b gebruik. 2c-b is een middel waar nog weinig onderzoek naar gedaan is. Er zijn geen overlijdensgevallen bekend door 2c-b.

Als laatste vraag je of er andere drugs zijn die lijken op xtc-gebruik. Er zijn veel drugs in de omloop, die een beetje vergelijkbare effecten hebben als xtc. Al deze drugs zijn research chemicals. Er is nog weinig onderzoek naar die middelen gedaan. Dat betekent dan weer dat je dan je eigen proefkonijn bent. Wij raden het gebruik af.

Tenslotte zou ik je graag willen aanraden om wat met die angst te doen, die je hebt. Ik zou je aanraden om ons daarover te bellen op 088 358 2940. Wij kunnen je adviseren. Gebruik van drugs in combinatie met angsten heeft meer risico's. Deze angst is echt niet permanent. Wanneer je last hebt van angst, raden wij gebruik af. De effecten van drugs kunnen heel erg beïnvloedt worden door angsten. Wanneer je gaat hallucineren, kunnen deze angsten er voor zorgen dat je een slechte ervaring overhoudt aan de trip. Ik denk niet dat je dat leuk zou vinden. Drugsgebruik kan angst in het dagelijks leven aanwakkeren.

Hoop dat dit je vragen beantwoordt en dat het helder is voor je.

Met vriendelijke groet,

Jurjen

08 mei 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(10 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG