Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Aantal weken geleden heb ik een bad trip meegemaakt, en dit was vreselijk.... ik was toen heel erg geschrokken maar kan er nu gelukkig weer normaal over praten en over terug denken. Maar nu heb ik over een aantal weken een festival weekend en het plan was om 1 dag iets te gaan gebruiken maar ergens ben ik bang dat ik hierdoor me eigen ruiten ingooi.. het is met dat festival iets meer als een maand geleden de badtrip

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Goed dat je hier van te voren over nadenkt.

Wij horen vaker van gebruikers dat wanneer ze een bad trip hebben gehad, deze vaker terug komt. Alsof je er als het ware een gevoeligheid voor hebt gekregen. Vooral als er veel angst en paniek bij is komen kijken kun je extra gevoelig zijn dat het weer mis gaat. Bovendien kan een bad trip ook voor klachten in de dagen of weken daarna zorgen zoals angst, derealisatie en depersonalisatie. Extra voorzichtigheid is dus wel geboden.

Er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om een bad trip te voorkomen. Bijvoorbeeld door alleen te gebruiken wanneer je lekker in je vel zit, te gebruiken op een plek waar je je prettig voelt en voorzichtig te doseren. Dit noemen we drug, set en setting. In de pagina achter de link is daar meer informatie over te vinden. 

Een andere tip is om niet meer dan eens in de drie maanden drugs te gebruiken. Je geeft je hersens dan de tijd om zich weer te herstellen en tot rust te komen. Als je besluit om op het komende festival te gebruiken, een maand na je bad trip, neem je daarmee een extra risico.

Ik hoop dat je iets met deze informatie kan,

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

19 mei 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG