Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

combinatie gebruik is natuurlijk nooit aan te raden. tijdens een weekend feesten in Berlijn neemt een kennis van mij wel een een kalmeringsmiddel (aan het einde van een avond feesten). Is het na gebruik van ghb en speed beter om gebruik te maken van propranatol of oxazepam (eventueel clonazepam)? uiteraard begrijp wij dat het gebruik hiervan risico met zich mee brengt en het combineren hiervan nog meer. groetjes,

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Propranolol is een bètablokker die de hartslag verlaagt. Toch kunnen de bloedvaten verder in het lichaam blijven vernauwen door gebruik van amfetaminen. Hierdoor moet je op bloeddrukstijging blijven rekenen. Om die reden heeft oxazepam de voorkeur van de twee. Met als doel de abnormale onrust door drugs te dempen. Maar: heel soms worden mensen juist druk van oxazepam. Meestal niet.  GHB dempt, speed pept op. Kennelijk heeft deze kennis dan in verhouding teveel speed op. 
Bijwerkingen van propranolol kunnen zijn: slapeloosheid, duizeligheid, vermoeidheid, slaperigheid, hoofdpijn, droge mond, misselijkheid, diarree, ejaculatiestoornis. Keelpijn, afgenomen eetlust, toegenomen eetlust, angst, nervositeit, depersonalisatie, depressie, nachtmerries, verminderd libido, tandenknarsen, tintelingen, trillen, concentratiestoornis, visusstoornissen, tinnitus, hartkloppingen, opvliegers, geeuwen, buikpijn, braken, obstipatie, huiduitslag, zweten, spierpijn, gewrichtspijn, borstkaspijn, ziek voelen.
Stel dat je daar last van hebt (niet alle bijwerkingen komen bij één persoon voor) dan is gebruik zeker af te raden.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

20 mei 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG