Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Een goede middag Meneer/Mevrouw, Ik gebruik Sertraline Aurobino voor mijn depressie. Ik wou vragen of het voor mij veilig is om cocaine te pakken. Ik zeg er wel bij dat ik ook altijd maar het minimale pak. Maar ik wil het voor de zekerheid toch vragen want ik heb dit weekend een feestje. Alvast bedankt. Mvg

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 2805

Beste vraagsteller,

Sorry voor het te late antwoord. Hoe is het gegaan?

Goed dat je je informeert van tevoren. Normaal gesproken kijk je eerst in de bijsluiter naar bijwerkingen van sertraline. Vaak komen voor: slapeloosheid, duizeligheid, vermoeidheid, slaperigheid, hoofdpijn, droge mond, misselijkheid, diarree, sexuele stoornissen, keelpijn, afgenomen eetlust, toegenomen eetlust, angst, nervositeit, depersonalisatie, depressie, nachtmerries, verminderd libido, knarsen, tintelingen, trillen, concentratiestoornis, gespannen spieren, stoornissen met zien, tinnitus, hartkloppingen, opvliegers, geeuwen, buikpijn, braken, obstipatie, huiduitslag, zweten, spierpijn, gewrichtspijn, borstkaspijn, malaise.
Dit is een hele lijst. Dit gebeurt meestal in het begin en als je te snel de dosis opvoert. Als je er last van hebt moet je er op rekenen dat coke gebruik het erger maakt.


Cocaïne verhoogt naast dopamine en adrenaline ook serotonine. Bij hoge doseringen verhoogt het risico op het levensgevaarlijke serotoninesyndroom (verwardheid, epilepsie, oververhitting) .

Verder kan het meevallen in geval van éénmalig cocaïnegebruik, maar na de 'flash' komt meestal de 'crash.' Dit is de depressieve dip na coke. Dan mag je absoluut niet opnieuw coke nemen, i.v.m. gevaar op verslaving. Dit betekent al met al dat het slimmer is om het niet te doen en indien tòch, dat je dan dus zo laag mogelijk doseert.

MVG


Gerard A
Drugsarts

01 juni 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG