Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Nou mijn vraag was of er een andere manier is van afvallen in plaats van gezonde voeding en meer lichaamsbeweging En zonder dat je je gezondheid ermee teveel op het spel zet of het jojo-effect krijgt

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 1300

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag! Ik kan me voorstellen dat je zoekt naar een relatief makkelijke wijze om af te vallen. Afvallen is voor velen een heel lastig proces waar vaak makkelijk over gedacht wordt. Echter spelen vele psychologische en lichamelijke factoren een rol. Bijvoorbeeld gevoelens van minderwaardigheid.

Over afvallen zijn een tal van theorieën. Echter is de kern een 'simpele' rekensom. Als de rekensom eindigt op hoger dan een nul, slaat het lichaam de overige caloriën op als vet. Inname - verbranding = opslag of verbranding. Dus als ik 1800 kilocaloriën op een dag eet en 1600 verbrand, slaat mijn lijf 200 kilocaloriën op. Met andere woorden, wanneer je gewicht wil verliezen, moet je of je verbruik verhogen en/of je inname verlagen.

Hiervoor zijn tal van middeltjes te krijgen. Ook het gebruik van drugs kan hier mee helpen. Vroeger werd amfetamine (speed) gebruikt als afvalmiddel. Het verhoogt het metabolisme (verbranding) en verlaagt het hongergevoel. Klinkt goed, maar op het lange termijn bij dagelijks of zelfs wekelijks gebruik wordt je lichaam hier zeker niet sterker op. Je maakt je lichaam hier letterlijk mee kapot. Wanneer je stopt met het gebruik krijg je ook zeker het jo-jo effect. 

Met alle liefde had ik je een magisch middeltje wilen aanbevelen waarmee het probleem opgelost is. Echter bestaat dat niet. Wanneer je een drug gaat gebruiken om af te vallen, maak je meer kapot dan je zou willen. Dat raadt ik dus ook af. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben? Of loop je misschien ergens tegenaan met gebruik? Voel je welkom om nog een vraag te sturen.

Met hartelijke groet,

Dion

05 juni 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG