Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik heb een vraag betreffende de combinatie van speed en xtc. Ik heb zo'n 5/6 weken geleden xtc gebruikt (een halve pil ongeveer). Ik overweeg om dit weekend weer iets te gebruiken, maar ik twijfel tussen speed en xtc. Ik dacht dat het misschien beter was om speed te gebruiken, omdat dit via de neurotransmitters DA en NE werkt en xtc via SE en DA. Ik dacht dat er wellicht minder uitputting van je HT5 receptoren plaatsvindt als ik nu drugs gebruik die op andere receptors inwerkt. Op jullie site staat echter dat het een gevaarlijke combinatie is. Geldt dit alleen voor als je ze tegelijkertijd gebruikt, of is dit ook het geval in mijn situatie, waarbij er zo'n 5 weken tussen zitten? Alvast bedankt voor de informatie:)

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 8179702

Beste vraagsteller,

Als je aan de veilige kant wilt zitten, wil je vooral op het gebied van dosering en frequentie matig zijn. Als je risico's wilt beperken gebruik je XTC niet vaker dan eens per 2 a 3 maanden en neem je niet meer dan 1 a 1,5 mg per kg lichaamsgewicht. Dit is een harm reduction richtijn.

De combinatie van speed en XTC (gelijktijdig) is verdacht voor extra hersenschade. Bovendien worden effecten onvoorspelbaar en is de kans op teveel doseren en ongewenste bijwerkingen groter. Dit gaat dus niet over het gebruik vijf weken later.

Lees hier tips hoe je de risico's van XTC en speed kunt beperken.

Mvg,

Ronald

07 juni 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG