Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Mijn vriend is gister opzettelijk door 2 jongens gedrogeerd met roefies. Hij weet wie het waren en gister zei hij dat die jongens tegen hem zeiden dat ze het expres deden omdat ze het grappig vonden. Nu beweren de jongens dat het perongeluk was en mijn vriend wil nu geen aangifte doen. Als hij dit wel doet wat is dan de straf van deze jongens? HIj weet ook van 2 jongens dat die zelf roefies maken, wat is dan de straf ongeveer van deze jongens?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Niels

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag! Wat heftig dat dit gebeurd is. Waaraan merkte hij dat hij gedrogeerd was? Hoe gaat het nu met hem? Kan mij voorstellen dat het niet in zijn koude kleren gaat zitten. Als hij hier last van blijft houden, kan een bezoek aan de huisarts hem hierbij helpen. Drogering kan voor sommige een hele traumatische ervaring zijn.

Dan nu je vraag over wel/geen aangifte doen. Laat ik voorop stellen dat ik geen jurist ben dus hier weinig concreet antwoord op kan geven. Voor goed juridisch advies kan je contact zoeken met een raadsman of het juridisch loket. Immers spelen veel factoren een rol waarop de straf bepaald wordt. Wat is hun doel geweest? Is er sprake geweest van aanranding, verkrachting of beroving? Is het gedaan vanuit een 'geintje'? Overigens is zelf roofies (Flunitrazepam) maken niet iets wat je 'zomaar' even doet, of maakt. Ik vraag me dan ook af of dit de waarheid is. Daarnaast is het de vraag in hoeverre het te bewijzen is dat deze situatie plaats heeft gevonden.

Ik hoop zo je vraag toch beantwoord te hebben. Mocht jij of je vriend vragen hebben of problemen ondervinden? Dan weet je via welke wegen je antwoord kan krijgen. Jullie zijn ook altijd welkom om ons nog eens een berichtje te sturen!

Met hartelijke groet,

Dion

 

 

 

23 juni 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG