Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo Ik heb een vraag ik ben een heel weekend weggeweest en alleen maar gefeest en drug op 1ste dag 1.5 pil op en mdma niet veel gegeten, 2e dag 2 pillen maar die werkten niet heel goed daarna nog iets op was een leuk weekend maar mij vraag ik ik ben maandag terug gekomen en voel me gewoon normaal en dinsdag voelde ik af en toe soort hartkloppingen in me hoofd en in me oor en duizeligheid , woensdag moest ik weer werken en mij energie werd steeds lager en ik ging bijna van me stokkie dus ik heb donderdag geslapen en niks gegeten vandaag wel gegeten maar steeds die hartkloppingen in me oor en hoofd en heel erg duizeligheid hoe komt dit en gaat dit over???? Gegroet

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 1234

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag! lijkt me lastig om dit mee te maken. Dat deze klachten zich voordoen is eigenlijk best logisch. Later in dit antwoord leg ik uit waarom. Belangrijk om te weten is dat de klachten weer weg gaan.

Wanneer we spreken over xtc, hebben we het eigenlijk over mdma in pilvorm. Wanneer je mdma tot je neemt, gaat je lichaam in een soort vecht-of-vlucht modus. Deze modus wordt ook ingeschakeld wanneer je in een (levens)gevaarlijke situatie komt. Zoals wanneer je een tijger op straat ziet. Deze modus, en andere effecten van mdma worden veroorzaakt doordat de mdma de afgifte van stofjes in de hersenen beïnvloedt. Wanneer je dit op één dag gebruikt, worden sommige van deze stoffen 'opgeruimd' in de hersenen. Hierdoor zijn deze stofjes niet, of in veel mindere mate aanwezig in de hersenen. De mdma kan de stofjes proberen aan te spreken, maar wat er niet is, kan niet aangesproken worden. Met andere woorden: gebruik je de weken daarna nogmaals, heb je niet tot nauwelijks effect de positieve effecten. De klachten de je omschrijft kunnen wel optreden.

Wanneer je mdma of andere uppers als speed gebruikt komt je lichaam tevens in een overlevingsmodus. Je hongergevoel gaat weg en de lichaamsreserves worden aangesproken. Doe je dit één dag of één avond, kan je lichaam hier relatief gemakkelijk van herstellen. Echter doe je dit dagenlang achter elkaar, krijgt je lichaam een flinke opdonder. Dat gepaard met een erg hoge dosis mdma heb je al snel een cocktail waar je lichaam niet zo vrolijk van wordt.

Hiervoor is een oplossing. Deze gaat echter twee kanten op. Allereerst is het belangrijk rust te nemen. Veel slapen, gezond eten (veel groenten en fruit! Essentiële aminozuren zijn belangrijk, visolie kan helpen). Vooral je rust nemen en ontspannen kan bij deze klachten helpen. Drugs, alcohol, nicotine of caffeïne binnenkrijgen werkt averechts. De tweede oplossing is om anders met je drugsgebruik om te gaan. Op onze pagina die ik hierboven gelinkt heb, kan je lezen hoe je de risico's bij mdma-gebruik verkleint. Maar laat ik voorop stellen dat wanneer je dagen achter elkaar mdma gebruikt en in te hoge dosering, je lichaam dat zeker niet in dank afneemt. 

Blijf je klachten houden? Dan ben je welkom om nog eens contact met ons te zoeken. Ook kan je met deze klachten naar je huisarts. Verder wil ik nog meegeven dat jij je drugs kan laten testen. Alleen de testservice is een goede bron om de inhoud van je pil te weten. 

Met hartelijke groet,

Dion

 

05 juli 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG