Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi! Ik slik sinds kort metoprolol 47,9 mg voor hartritmestoornissen (atriumfibrilleren/atriumflutter). Nu was mijn vraag of ik nog 4mmc / 3 mmc / miauw miauw kan gebruiken? Wat zijn hier de risico’s van?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Met miauw miauw wordt meestal mefedrone (4-MMC) bedoeld, maar het kan ook zijn dat het om 3-MMC gaat. 3-MMC kan tot hartproblemen leiden zoals hartkloppingen of in een erger geval een hartstilstand. Bij reeds bestaande hartproblemen kan dit risico groter zijn. Bij 4-MMC kan verhoging van de bloeddruk, pijn in de hartstreek voorkomen, naast hoofdpijn, verwardheid, angst en paranoia. Ook hebben gebruikers last van misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, transpiratie en neusbloedingen (bij snuiven). Verder worden slapeloosheid en verminderde concentratie gemeld. Eigenlijk geldt dit voor alle uppers (stimulantia)

Het zou kunnen dat de metoprolol de hartkloppingen vermindert maar dat is niet onderzocht. Hartritmestoornissen ontstaan in een hart dat niet volledig gezond is helaas en daarom neem je een extra risico indien je drugs (met name uppers) neemt bij deze aandoening.

Hopelijk helpt deze informatie je verder,

Groet,

Karin W, huisarts

16 april 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG