Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Haai, Ik had een vraag over xtc en 2-cb. Kan je de ene dag 2-cb doen en de dag erna xtc? of andersom? en als dit zo kunnen in welke volgorde is het dan het slimst om te doen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: XTC en 2-CB achter elkaar

Beste vraagsteller,

Drugs zo kort achter elkaar gebruiken raden wij in principe nooit aan. Voor drugsgebruik raden wij aan om ongeveer twee tot drie maanden rust te nemen voordat je weer drugs gaat gebruiken. De twee tot drie maanden rust zijn nodig om de balans in je brein te herstellen. Drugsgebruik leidt daarnaast tot stress in je lichaam en je lichaam heeft even de tijd nodig om daarvan te herstellen.

Mocht je nu wel zo kort achter elkaar gaan gebruiken, vergroot je daarmee de kans op problemen als een paniekreactie. Xtc en 2c-b werken beide op het serotoninesysteem in je brein. Daar vindt dus een overbelasting plaats. Xtc zorgt er ook nog eens voor dat serotonine uitgeput wordt, 2c-b put deze reserves niet uit. 2c-b en xtc kunnen er wel voor zorgen dat je de dag na gebruik vermoeid bent. Dit kan van invloed zijn op de dag erna. Lees hier meer over welke invloeden er zijn op jouw drugservaring. Veel mensen zijn geneigd de dag erna meer te gebruiken. De risico's worden daardoor veel groter. Zeker de risico's van xtc zijn bij hoge doseringen veel gevaarlijker.

Met vriendelijke groet,

Calvin en Eline

10 augustus 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG