Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo ik vroeg me wat af ik gebruik hoogstens 2 x in de maand als ik naar een feest ga. Ben meestal 2 dagen wakker want ik after. Ik gebruik 4mmc maar pak er ook pep /speed bij . Nu valt me op dat me tanden heel erg achteruit gaan. Ik had al niet hele goede tanden meer want veel gaatjes maar die zijn gevuld ik poets elke dag 2 x en als ik gebruik poets ik ook een aantal keer. Nu trekt mijn tandvlees terug, tintelen me tanden, ontstoken tandvlees , en er laat wat vel loos van mijn tandvlees. Ook word mijn tandvlees spier wit als ik gebruik. Dit komt door het gebruik. Maar wat kan ik er aan doen? En wat kan er mis gaan met mijn tanden. Kunnen ze eruit vallen of dergelijke? Ik poets wel steeds maar ben wel erg bang. En is er nog iets om het te voorkomen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat je last krijgt van je gebit. Heb je dit al eens met je tandarts besproken? Ik kan je wel wat algemene informatie geven over het gebit en drugsgebruik. Maar ik raad je wel aan om het ook met je tandarts te bespreken.

Als je opwekkende drugs gebruikt zoals 4-MMC of speed, zorgt dat voor een aantal dingen. Ten eerste krijg je er een droge mond van. Een droge mond is een prettige omgeving voor bacteriën. Die kunnen zich gemakkelijk vermenigvuldigen. Speeksel kan de beschermende functie voor de mond niet uitvoeren. Ten tweede kan je door opwekkende drugs gaan tandenknarsen of klappertanden. Dat is voor je gebit ook niet heel relaxt.

Je beschrijft dat je spierwit tandvlees hebt wanneer in gebruik bent. In theorie zou dat kunnen komen doordat gebruik zorgt voor een slechtere doorbloeding. Dit is echter in theorie, we kennen hier geen onderzoeken van. Het witte tandvlees is in ieder geval een signaal dat er iets mis is.

Door het gebruik van uppers kan ook je immuunsysteem minder goed werken. Daardoor is de kans op ontstekingen groter. Als je dit vaak doet (2x per maand is vaak) en dan ook nog twee dagen wakker bent, is dit een enorme belasting voor je lichaam. Dat je vervolgens dergelijke klachten krijgt is eigenlijk wel te verwachten.

Als laatste nog even over 4-MMC. Dat is een zogenaamde Nieuwe Psychoactieve Stof (NPS). Hiervan weten we niet goed wat de werking is en welke (lichamelijke) risico's het met zich mee brengt. Wie weet is dit een direct gevolg van de 4-MMC, we weten het gewoon niet.

Zoals ik op het begin al schreef, ga dit bespreken met je tandarts. Blijf goed poetsen. Ook wil ik graag adviseren om tijdelijk te stoppen met gebruik. Laat je lichaam een paar maanden helemaal herstellen.

Als je in de toekomst wel weer gaat gebruiken ​​​​​​​gebruik dan minder vaak en doseer lager. Je mond geeft een signaal dat het huidige gebruik te veel is. Meer info over drugs vind je terug op onze site.

Groet,

Dion

 

17 april 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG