Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hai hai, Ik heb me ingelezen m.b.t XTC bij een maagverkleining. Nou lees ik dat er allerlei complicaties kunnen ontstaan. Maar hoe zit dat bij 3mmc? Gelden daar dezelfde “adviezen”? Ik krijg een maagverkleining en ik gebruik 1g 3mmc per feest. Maar vind het toch beetje eng als ik zo lees. Groetjesss

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je wilt meer weten over de combinatie van 3-MMC gebruik en een maagverkleining. Je schrijft dat je de maagverkleining binnenkort krijgt en ongeveer 1 gram 3-MMC gebruikt op een feest. Hieronder schrijf ik alles wat we weten.

Je schrijft dat je je al hebt ingelezen over de combinatie van xtc met een maagverkleining. Toch wil ik je vragen om het antwoord van onze arts Trijntje nog eens door te lezen. Hier ga ik veel naar verwijzen.

Het verhoogde risico op dumpingsyndroom dat Trijntje beschrijft geldt ook voor 3-MMC. Tenzij je de 3-MMC snuift. Ook de risico's op maagzweer en het lekken van de gastric bypass komen ook bij 3-MMC gebruik voor. Ongeacht of je dit snuift of slikt. Daarmee komen de meest ernstige risico's dus overeen.

Verder schrijft Trijntje over een maagverkleining de MDMA-spiegel bij XTC-gebruik kan beïnvloeden. Of dit ook bij 3-MMC zo werkt is onduidelijk. Het zou kunnen dat de 3-MMC minder effectief is zoals bij XTC, het zou ook kunnen dat de 3-MMC juist effectiever is zoals bij alcohol. We weten simpelweg nog niet genoeg over 3-MMC om die vraag te kunnen beantwoorden.

3-MMC is sowieso een vrij nieuw middel waar we nog maar weinig vanaf weten. Hierdoor is de kans groot dat er risico's zijn die we niet kennen. Zeker in combinatie met de maagverkleining ben je dus echt je eigen proefkonijn. Je schrijft dat het toch een beetje eng vindt. Deze angst is dus rationeel.

Je schrijft dat je 1 gram 3-MMC gebruikt per feest. Dat is een enorme hoeveelheid. Vanuit gebruikers weten we dat zij bij slikken een dosis van 0,075 - 0,150 gram en bij snuiven een dosis van 0,025 - 0,075 gram op een avond voldoende vinden. Een dosis van een hele gram is ongeveer 10 keer zoveel. Met zulke extreme doseringen neem je erg veel risico op klachten en problemen achteraf.

Sjoerd

26 april 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG