Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi ik heb zaterdag xtc gebruikt, ik doe dit een paar keer per jaar dus onderhand ken ik mn lichaam wel en weet ik hoe voor effect het op mijn lichaam heeft naderhand. Zaterdag vrijwel gelijk toen ik thuis kwam voelde ik me opgeblazen en zondag was ik erg gassig. Ik heb sinds vrijdag ook niet gepoept wat opzich best normaal is voor mij. Echter heb ik maandag weer gepoept maar er zat een beetje bloederig slijm bij.Kan de drugs hier de oorzaak van zijn?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed dat jij je ontlasting in de gaten houdt! Als het bloed zwart is, wijst dat meestal op een ontsteking of bloeding in je maag of dunne darm. In dit geval is moet je dat laten checken door je huisarts. "Vers", rood bloed kan wijzen op een bloeding aan het einde van je darmen of bij de anus. Hou het in ieder geval goed in de gaten. Heb je het nog een aantal keer gehad sinds dat moment? Ga dan zeker naar de huisarts.

Een onschuldige oorzaak zou kunnen zijn dat je een scheurtje in je kringspier (anus) of een aambei hebt gekregen. Dat kan ook voor bloed zorgen bij je poep. Je darmen kunnen wat van slag raken door het gebruik van xtc. Zeker in combinatie met een ander voedingspatroon en slecht slapen.

Wil je het zeker weten? Een bezoekje aan de huisarts kan geen kwaad. Blijf je er last van houden, ga dan sowieso even langs.

Groet,

Dion

16 april 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG