Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik heb sinds ik 19 ben juveniele myoclonus epilepsie (2 aanvallen gehad, niet meer). Ik slik sindsdien medicatie ervoor en heb geen nieuwe aanvallen gehad. Nu ben ik 21. Ik ga graag naar festivals en heb toendertijd een gesprek gehad met mijn neuroloog over drugsgebruik. Hier kreeg ik niet echt een ja of nee antwoord. Dus werd ik nieuwsgierig. In een vertrouwde omgeving heb ik toen mdma gebruikt en later op festivals ook. Dit is toen gelukkig allemaal goed gegaan. Ik zou ook een keer XTC willen proberen, maar hier kijk ik nog met een vraagteken tegenaan. Nu ik mdma heb gebruikt, kan ik dan ook een keer XTC gebruiken? Ik heb namelijk het idee dat je echt een andere ervaring hebt met mdma als met XTC, als ik mijn vriendinnen moet geloven.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

De drugs in XTC is MDMA. Behalve dat XTC eigenlijk MDMA in pilvorm is, is er verder geen verschil tussen MDMA in pilvorm (XTC) of als poeder/kristal.

Stimulerende drugs kunnen altijd de kans op epilepsie doen toenemen. Hoe groot die kans wordt is niet te voorspellen. Bij hogere doseringen en teveel water drinken neemt het risico zeker toe. Dus, áls je het gaat doen, is het erg belangrijk dat jij je drugs hebt laten testen. Beperk je tot 1 á 1,5 mg MDMA per kg lichaamsgewicht. en zorg voor minmaal 3 maanden pauze na de vorige keer.

Vriendelijke groet,

Gerard A

Drugsarts 

08 mei 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG