Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

ik word donderdag geopereerd aan mijn hand en krijg hierna paracetamol en naproxen. zaterdag nacht heb ik een feest waarbij ik van plan was om 3m en misschien een beetje coke te gebruiken. is dit een gevaarlijke combinatie? zijn er eventueel veiligere drugs opties

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je wilt weten of je in het weekend na je operatie oppepende middelen kunt gebruiken. Bedankt voor je vraag. 

Als je de risico’s van drugsgebruik zoveel mogelijk wil beperken zorg je altijd voor een zo veilig mogelijke driehoek tussen drug, set en setting.  Drug: o.a. het middel, de dosis, de manier van inname.  Set: o.a. hoe je jezelf geestelijk en lichamelijk voelt.  Setting: o.a de omgeving waarin je je begeeft. Lees hier meer over op onze pagina drug, set & setting.

Een recente operatie heeft invloed op jouw set. Het uitgangspunt is dat je enkel drugs gebruikt als je 100% fit bent. Het is belangrijk dat je dus volledig hersteld bent. Ik weet natuurlijk niet precies wat voor operatie jij hebt en hoeveel last je daarvan gaat hebben. Dat kan jij het beste inschatten op dat moment. 

Sommige klachten na een operatie (zoals bv vermoeidheid) kunnen best nog lang aanhouden. Wanneer je nog klachten hebt is de kans op een bad trip en klachten na drugsgebruik verhoogd.       

Voor de combinatie met de medicatie geldt eigenlijk hetzelfde: hoe beïnvloed de medicatie jouw set? Kijk even naar de bijsluiter. Naproxen kan bij 1 op de 10 bijwerkingen hebben zoals: zuurbranden, misselijkheid, maagpijn, buikpijn, obstipatie, hoofdpijn, slaperigheid, duizeligheid, licht gevoel in het hoofd, oorsuizen en allergische huidreacties. Als hiervan iets bij jou speelt dus beter niet gebruiken. 

Ook is een bijwerking verminderde stolling van het bloed. Dat betekent dat als je een bloeding zou krijgen door bijvoorbeeld cocaïne, dat je dan nog gevaarlijk langer kan blijven bloeden. Die kans is klein. De kans is groter als je last hebt van hoge bloeddruk en migraine en beroertes in de familie.

De combinatie met paracetamol is niet gevaarlijk. Alleen bij langduriger gebruik kan je bloedstolling afnemen.

Ik raad je dus aan bij jezelf goed na te gaan hoe je je voelt. Dat kan jij zelf het beste inschatten. Naast de extra risico's die het gebruik meebrengt natuurlijk. Mocht je wel beslissen om te gebruiken let dan extra goed op jezelf. In gebruik heb je minder door wat pijn doet. Over je grenzen gaan kan slecht zijn voor je genezingsproces. 

Heb je nog een vraag? Stuur me dan nog een bericht. 

Groet,

Celeste

24 mei 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG