Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik vermoed dat mijn zoon van 22 af en toe een XTC pil gebruikt op feesten. Ik heb geprobeerd hierover met hem in gesprek te gaan. Hij gaf toe wel een keer gebruikt te hebben, maar nu niet meer zei hij. Tijdens ons gesprek hield hij duidelijk de boot af. Het was geen fijn gesprek en mijn gevoel zei dat hij niet helemaal eerlijk was. Maar ja hij is 22, woont op kamers. Kwam wekelijks thuis, maar heeft nu een vriendin en ik begrijp ook wel dat hij hierdoor minder thuiskomt. Hij is echt aan het 'uitvliegen'. Ik heb verder een goed contact met hem, maar weet ook dat hij af en toe van Knicks houdt en soms de grens opzoekt. Verder is hij goed bezig met studie enz. En een leuke jongen. Ik wil hem graag beschermen, maar voel ook dat dit lastig is op deze leeftijd. Rond zijn 16 heeft hij ook even wiet gebruikt, en ontkende toen ook in alle toonaarden, maar toen hadden we bewijs (per toeval) via de msm. Na deze periode is hij een jaartje bij een psycholoog geweest, omdat hij zijn draai niet goed kon vinden. Het ging een tijd goed. Op zijn 20e had hij die klachten weer, wat depressief van aard. Weer een half jaar bij een psycholoog geweest, die hem goed handvatten heeft gegeven om hiermee om te gaan. U begrijpt mijn zorg nu. Als je aanleg hebt voor depressieve klachten, moet je zeker van stimulerende middelen afblijven. Dat weet hij ook, maar ik kreeg toch geen gerustellend gevoel in ons gesprek. Hoe kan ik hier als moeder me het beste in opstellen? De keren dat hij thuiskomst wil ik het ook graag gezellig houden. Graag wat tips. Met vriendelijke groet, Sandra van den Broek

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je vindt enkele tips achter deze link. Je maakt je zorgen, ook door het verleden van je zoon. Je zegt dat je zoon af en toe XTC gebruikt. Je geeft niet aan hoe vaak dat volgens jou is en of de XTC negatieve gevolgen voor zijn functioneren heeft.

De mate van negatieve invloed van XTC op op bijvoorbeeld depressieve klachten is afhankelijk van aanleg van de persoon, frequentie van gebuik en dosering.

Als je zoon op dit moment goed functioneert, kun je je beperken tot het zeggen dat je je zorgen maakt omdat je denkt dat hij gevoelig is voor depressieve klachten. Maar ga verder niet drammen of aanhouden. Wijs hem op informatie over XTC zoals op drugsinfoteam.nl of unitydrugs.nl .

Als hij wel last heeft van stemmingsklachten, kun je hem natuurlijk ook op de sites wijzen.

Dus geef je zorg aan, geef een verwijzing naar informatie en probeer wat afstand hierover te houden.

Sterkte, groet,

 

Martin Sijes

31 oktober 2014
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG