Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik heb al zitten zoeken op internet, maar ik kan niet echt een duidelijk antwoord vinden. Ik heb tijdens festivals op het einde vaak last van m'n rug, door m'n scoliose in combinatie met het lange staan en dansen. Wanneer ik dan minder van de xtc voel, voel ik m'n rug steeds meer. Ik vraag me af vanaf wanneer het ongeveer ''veilig'' is om iets als paracetamol of ibuprofen te slikken. 's Avonds kan ik vaak niet slapen door de pijn, maar toch slik ik pas iets de dag er na wanneer ik iets heb gegeten omdat ik bang ben dat het anders voor m'n lichaam/lever/nieren te veel wordt. Ik slik ook niet veel xtc, anders zou ik niks van die pijn voelen. Max 1,5 mg mdma per kilo lichaamsgewicht. Hoeveel uur raden jullie aan om er mee te wachten? Thanks!

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 3061

Beste vraagsteller,

het kan veilig genoeg zijn om vrij snel paracetamol of ibuprofen te nemen na XTC. Als jij andere verhalen hebt gehoord of gelezen, mail dan ajb nog een keer.

Lever en nieren gaan alleen fout bij gevaarlijk hoge doseringen die oververhitting geven. Dat een lever ermee stopt, komt heel zeldzaam voor en is een reactie die weer niet van de dosis afhangt.

Ibuprofen remt pijn, ontsteking en koorts. Vanaf 1000 mg remt het ook de bloedstolling. Dus zou je langer bloeden als je een zeldzaam voorkomende bloeding door XTC zou krijgen. Dat gebeurt vooral bij mensen die een aangeboren bloedvatafwijking hebben. Ook als je eerder bloedingen hebt gehad om andere redenen, moet je geen Brufen en geen stimulerende drugs nemen. 

MVG

Gerard A

drugsarts

13 september 2015
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(7 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG