Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Heey, Wij zijn vrijdagmiddag van plan weer 2cb te doen, zelf wil ik daarna nog graag door naar een feestje om een drankje te doen. Hoe is die combi? / Merk je er dan nog wat van? Grtzz

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 2cb en drank

Beste vraagsteller,

Combinatiegebruik, van welke middelen dan ook, valt af te raden. De gedachte hierachter is dat twee middelen meer belasting geven voor je hersenen, de rest van je lichaam en de geest. Daarbij komt dat in sommige gevallen een wisselwerking optreedt. Dit hoeft niet te gebeuren als je één biertje drinkt. De kans op problemen wordt groter naarmate je meer drinkt. Het is te verwachten dat je vermoeid zult zijn en alcohol harder aankomt. Dit is echter lastig om te voorspellen omdat iedereen verschillend reageert en persoonlijke én omgevingsfactoren meespelen (zie hieronder).

Daarnaast is het zo dat elke ervaring onder invloed van een middel wordt bepaalt door het middel, de persoon en de omgeving. Daarmee zijn er dus zeer veel verschillende factoren die je ervaring (kunnen) beïnvloeden. Het maakt voor jouw ervaring onder invloed van 2cb bijvoorbeeld uit of je thuis bent, alleen, met een lege maag en een beetje ziek, of dat je op een dancefeest bent met vrienden. Als je een ander middel toevoegt aan het geheel wordt het nog onvoorspelbaarder hoe je je gaat voelen.

Ik kan je niet vertellen wat je wel of niet moet doen, die keuze maak je zelf. Maar het is goed om je te realiseren wat het effect kan zijn van het combineren van middelen. Het risico op een vervelende ervaring wordt groter. Dit geldt overigens ook voor de gezondheidsrisico's die middelengebruik met zich meebrengt.

Op onze pagina over 2cb vind je meer informatie over de werking van 2cb.


Groet,
Nick

23 november 2015
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG