Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Dag drugsinfoteam, Ik heb nu 2 keer xtc gebruikt en kon elke keer bij gebruik niet plassen, telkens pas toen ik thuis was (na zeker anderhalf uur reizen). Nu vraag ik me af wat daar de risico's precies van zijn. Is de kans op watervergiftiging groter als je niet kunt plassen? Kan ik er iets tegen doen? En is het nodig om een glas water per uur te drinken of kan ik ook elk uur een waterijsje eten tegen oververhitting? Mvg

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: xtcp

Beste vraagsteller,

Ja, als je niet kunt plassen is de kans op watervergiftiging is groter. Voor vrouwen nog meer dan voor mannen. MDMA, de werkzame stof in XTC, stimuleert het antidiuretisch hormoon in ons lichaam. Dat zorgt er onder andere voor dat we minder goed, of niet meer kunnen plassen. Je kunt inderdaad een waterijsje eten ipv een glas water drinken. Daarnaast is een lik keukenzout ook aan te raden. Op de meeste feesten verkopen ze wel broodjes of patat en is er dus zout te krijgen. Het gaat om het behouden van een gezonde balans van vocht, suikers en zouten in je lichaam. En het voorkomen van te veel vocht in je lichaam.

Om oververhitting tegen te gaan raden wij vooral aan voldoende afkoeling te zoeken. Stop eens per uur ook meteen even met dansen. Die activiteit verhoogt namelijk je lichaamstemperatuur. Koel af in een koele(re) ruimte. Daarnaast heb je genoeg vocht nodig om te kunnen zweten. Dus in jouw geval niet meer dan een glas water of ijsje per uur.

Unity heeft er een filmpje over gemaakt die je hier kunt bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=k54lx8GtEEU

Met vriendelijke groet,

Mick J.

30 maart 2016
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG