Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik ben benieuwd naar het beste herstel tussen wappen en fanatiek sporten. Ik heb nog geen wetenschappelijk bewijs gezien maar ik kan me voorstellen dat wappen en de dag of dagen erna fanatiek sporten niet goed samen gaan. Ik heb bij mezelf nog niet zoveel effect vastgesteld maar die moet/zal er toch zijn. Dat kan bijna niet anders. Tja logische reactie is dan stop met één van beiden. Dat vind ik nu net iets te kort door de bocht..... Mijn vraag is aan jullie of er mogelijkheden zijn om herstel te bevorderen na gebruik van een pil en ghb in combinatie met best wel fanatiek sporten en wat jullie ervaring ermee is? Voedingssupplementen of wat dan ook? Ben benieuwd naar jullie ervaringen en suggesties ! Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: sport

Beste vraagsteller,

Drugsgebruik en fanatiek sporten gaan niet samen. Vooral een upper als XTC zal je lichaam uitputting en een lichamelijk en vooral ook mentale dip geven die je sportprestaties enkele dagen in de weg zal staan. Incidenteel en matig GHB-gebruik kent overigens nauwelijks een dip. Maar GHB heeft natuurlijk zijn eigen heftige risico's waarbij overdosering en verslaving de belangrijkste zijn. Voor het antwoord op je vraag hou ik het even bij XTC.

Sommige mensen zijn wel van nature gevoeliger voor de negatieve bijwerkingen van XTC dan anderen. Daarnaast zijn veel bijwerkingen ook dosisafhankelijk. Matig doseren is dus sowieso verstandig als je zo min mogelijk negatieve effecten tijdens de trip zelf, maar ook de dagen daarna wilt. Maar zoals gezegd, sommige mensen ervaren nauwelijks een dip. Let wel, dat is bij 'normaal functioneren', dus mensen die gewoon naar hun werk gaan en verder geen uitzonderlijke prestatie verwachten van hun lichaam. Als je een grote sportprestatie moet leveren kan de dip ineens wel een stuk duidelijker zijn. 

Hoe dan ook, gezond leven, sporten en supplementen kunnen nooit de risico's van XTC neutraliseren. Er is wel voldoende geschreven over de mogelijke positieve werking van supplementen. Kijk eens op www.rollsafe.org of drugsenuitgaan of http://www.unity.nl/pillen-tegen-de-dinsdagdip-63/ voor uitgebreide supplementen info voor, tijdens en na XTC.

Groetjes,

Ronald

23 augustus 2016
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG