Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb geen idee of deze vraag te beantwoorden is, maar ik probeer het toch. Sinds vorige maand woon ik op kamers. Omdat het studiejaar nog niet begonnen is, zijn er veel studiestartfeestjes. Mijn twee huisgenoten slepen mij daar graag mee naartoe. Om nieuwe mensen te leren kennen én omdat ik niet drink en geen drugs gebruik. Mijn huisgenootjes gebruiken op die feestjes behoorlijk wat. Hoe meer ze drinken, hoe meer drugs ze gebruiken om iets nuchterder te blijven. Ze halen allebei meestal anderhalve gram coke pp. En dat gaat ook op altijd. Wat ik nu vreemd vind is de situatie als we thuiskomen. Beide huisgenoten zijn dan nog hyper en happy omdat de drugs nog door hun lichaam raast. Huisgenoot 1 eet dan altijd een bapao broodje, drinkt een glas appelsap en gaat naar bed. Binnen een paar minuten is ze diep in slaap. Huisgenoot 2 pakt bij thuiskomst een flesje water en trekt een aardig assortiment benzo's uit haar la. Daar neemt ze dan een aantal van, anders kan ze niet slapen. Ook na de pillen duurt het even voor haar bloed minder raast. Nu is mijn vraag, waarom is dit zo verschillend? Ik weet niet of een "bodem", zoals bij alcohol hier een rol in speelt, maar we eten altijd hetzelfde voor we weggaan. Bij alcohol speelt ook lichaamsgewicht een rol. Maar huisgenoot 1, de direct slaper, is zo'n 15 kilo lichter dan huisgenoot 2, die niet stopt met stuiteren. Wat maakt het verschil?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 58870

Beste vraagsteller,

Ieder lichaam is anders en iedereen reageert dus verschillend op de verschillende middelen. Sommige mensen kunnen heel goed slapen na upper (stimulerende middelen) en sommige mensen kunnen er wakker van liggen. Het kan ook zijn dat huisgenoot 1 eerder stopt met bijnemen of sneller door de anderhalf gram heen is.

Benzo's nemen na alcohol is echter zeer gevaarlijk, het ademhalingssysteem kan verdoofd raken als er meerdere downers gecombineerd worden, dus bijvoorbeeld alcohol en benzodiazepines. Ze kan inderdaad beter zoals huisgenoot 1 gaan voor eerder stoppen met de coke en dan nog een broodje bapao eten en een glas appelsap om op een natuurlijke manier in slaap te vallen.

Vriendelijke groet,

Mick J.

30 augustus 2016
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG