Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste Drugsinfoteam, mijn vriendin en ik doen al een aantal jaar af en toe een XTC pilletje tijdens feesten, ongeveer 6 tot max 8 keer per jaar. nou is zij vorig jaar naar een festival geweest wat 2 dagen duurde en heeft daar ook 2 dagen gebruikt. normaal is ze de dag erna echt goed brak maar sinds dat festival dat ze meerdere dagen gebruikt heeft houd ze niks binnen, heeft ze heel erg last van haar maag en de dagen erna kan ze helemaal niet eten. de pillen die wij gebruiken zijn elke keer dezelfde (ronde pillen met de afdruk van een groene 5 puntige ster erin gedrukt met een MDMA gehalte van rond de 200 Mg, we hebben er hiervan 100 tegelijk gehaald omdat dit de enige pil is waar ze goed op gaat) hiervan neemt ze afhankelijk van de lengte van de dag/nacht 1,5 tot 2,5 per feest. op het feest zelf gaat het prima en heeft ze nergens last van maar de dagen erna kan ze niks eten en houd ze niks binnen. ook heeft ze al 1 week van tevoren maagbeschermers geslikt en goed van tevoren te eten maar nu is het dus weer mis gegaan. afgelopen zaterdag een feestje gehad en zondag niet helemaal lekker maar wel wat gegeten en maandag na het avondeten in de nacht alles eruit gegooid tot 3 x toe tot er alleen maar gal kwam. ze wil het nog wel af en toe blijven doen maar niet als het zo moet, hebben jullie nog tips wat we kunnen proberen zodat ze iets binnen kan houden en zich de dagen erna niet ziek hoeft te melden? groeten, M

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 3214

Beste vraagsteller,

Deze klachten komen vaker voor en we hebben mogelijke oorzaken hier: https://drugsinfoteam.nl/vraag-antwoord/veelgestelde-vragen/xtc-en-misselijkheid/ op een rijtje gezet. De oorzaak bij je vriendin is dus niet met zekerheid vast te stellen, maar de timing van het ontstaan van de klachten, 2 dagen na gebruik, duidt op een heftige variant van de 'dinsdag dip,' waarbij het verlaagde serotonine waarschijnlijk, mede, de oorzaak is. Gezien de meeste pillen erg sterk zijn, is 1,5 tot 2,5 pil een hoge dosering. Of jullie al supplementen zoals tryptofaan hebben geprobeerd, wil ik nog wel even graag weten. Hoewel ik er ook geen genezing van verwacht en het beste advies zal dan ook moeten luiden: stoppen. En wel om deze twee waarheden:

1. iedereen is anders, iedereen heeft een andere gevoeligheid. Sommigen krijgen ondanks wekelijks gebruik geen klachten, anderen na 1 keer al.

2. XTC is een hard drug. Het kan lang goed gaan en het kan fout gaan. Jullie gebruiken meer dan 4 x per jaar en een festival met 2 dagen gebruik achter elkaar. Dit voldeed niet aan de richtlijnen van 'zo veilig mogelijk gebruik.'  Ik denk verder dat het niet te maken heeft met de bron van de XTC, maar dat het toch een reactie is op de MDMA zelf.

Met vr grt

Gerard A

drugsarts

07 maart 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(4 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG