Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Weten jullie wat de werkzame stof is in Moonlight, ook wel bekend als Boze Rook, zoals verkocht op bijv. http://bozerook.nl/ ? Deze site, die niet verwant lijkt aan de fabrikant, beweert dat het Salvia divinorum is. Andere bronnen (geruchten?) menen echter dat het om synthetische cannabis gaat, en dat lijkt ook wel te kloppen met de omschreven effecten (na 2 hijsjes al van de wereld zijn).

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: moonlight

Beste vraagsteller,

Moonlight (Boze Rook) is in werkelijkheid: synthetische cannabis. Dit weten wij omdat het een paar keer is ingeleverd bij de testservice van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem. We weten ook dat het verschillende varianten van synthetische cannabis kan bevatten. 

Synthetische cannabis komt over de wereld voor in tientallen verschillende merknamen. Spice en K2 zijn de meest bekende namen, maar je hebt er meer zoals: Mamba, Dream, Chili, Chaos, Aroma en nog tientallen anderen. Het ziet er vaak een beetje uit als een kruidenmengsel. Het ruikt ook helemaal niet naar wiet. Het komt meer voor in landen met een streng drugsbeleid waar wiet bezit/handel zwaar gestraft wordt, omdat synthetische wiet vaak niet onder een drugswet valt. Op dit moment (maart 2017) duikt het zeer incidenteel in Nederland op als het product 'Moonlight' via internet/webshops en in de swingers-scene.

Synthetische cannabis kent forse risico's. Deze synthetische varianten hebben een zeer sterk effect op bepaalde receptoren in de hersenen. Veel sterker dus dan gewone cannabis. Sommige van deze synthetische stoffen zijn dus erg potent. De effecten kunnen heel snel opkomen en heel heftig zijn. De effecten kunnen heel snel overslaan van een ontspannen, seksueel geprikkeld en opgewekt gevoel, naar hevige onrust, denk- en geheugenproblemen, paranoia, hartkloppingen en angst. Het is niet te vergelijken met het roken van gewone cannabis. 

Verschillende synthetische cannabis varianten van verschillende sterktes zitten in pakjes van hetzelfde merk. Daarmee verschilt het risico dus van pakje tot pakje en is matig/verstandig doseren dus vrijwel onmogelijk. Vanwege de sterkte wordt synthetische cannabis ook in verband gebracht met psychoses. Verder is er een risico op een sterke lichamelijke verslaving en wordt het in verband gebracht met dna-schade en een verhoogd risico op kanker. Verdere lange termijn effecten van synthetische cannabis zijn grotendeels nog onbekend. Tot slot zijn er ernstige gezondheidsincidenten in het buitenland geweest. Wij raden het gebruik van synthetische cannabis af.

Mvg,

Ronald 

 

22 maart 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(9 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG