Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste Drugsinfoteam, sinds 11 dagen ben ik gestopt met blowen (na ongeveer 6 jaar dagelijks te hebben geblowd). In verband met mijn ADHD heb ik in juli een afspraak voor medicatie met betrekking op de ADHD. in verband met het langdurige blowen & mijn ADHD is mijn concentratievermogen, en korte termijn geheugen nogal slecht. Ik kwam laatst via internet op een website die Noopept (een middel dat valt onder de Nootropics) verkoopt, en ik zie daar alleen maar positieve reacties over het feit dat het je cognitieve functies en geheugen ten positieve beinvloed. Mijn vraag is dus, is het mogelijk (en verantwoord) om te beginnen met Noopept (tot ik de andere medicatie tot mijn beschikking heb), en zoja in welke hoeveelheden wordt het aangeraden? Ik hoop dat jullie er bekend mee zijn, en of er nog verdere risico's aan het gebruik vast zitten. Alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag, Top werk wordt er geleverd!

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Noopept

Beste vraagsteller,

Goed dat je gestopt bent!

Voor zover wij weten is er weinig wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, laat staan op mensen. Dus helaas kan ik je niet verder helpen met informatie over Noopept. Met dit soort zaken ben je toch een beetje je eigen proefkonijn.

Mocht je het proberen: doseer dan laag en wacht rustig af hoe je reageert. Gebruik het nooit te veel dagen achter elkaar. Wacht eerst af wat er gebeurt als je het een paar dagen niet gebruikt. Op één van die sites zie ik een dosering weergegeven. Persoonlijk zou ik niet meer dan de laagste dosering nemen, of misschien zelfs de helft daarvan. Misschien merk je dan niks, maar dat is beter dan wanneer je er (te) heftig op reageert.

Als je wilt weten of het werkt of niet, is het handig een dagboek bij te houden waarin je een aantal zaken rond dagbesteding, slaap, voedselinname, hoe je je voelt etc. Zo kun je op een redelijk gestructureerde manier onderzoeken wat je merkt en wat van invloed geweest kan zijn.

Je bent nu een week of 2 gestopt. Je geheugen en concentratie gaan echt nog (veel) beter worden, als je niet meer blowt. Ik verwacht echt nog wel verbetering bij je. Je kunt het dus ook nog even afwachten.

Verder is het belangrijk om je geheugen en concentratie te trainen. De meeste dagelijkse blowers zijn, naast onder invloed, ook redelijk ongetraind. Je leeft toch een beetje onder een sluier door het dagelijkse blowen. Dus wat je ook kunt doen, is gedurende de dag oefenen met onthouden en concentreren. Bijvoorbeeld: bij de kassa uitrekenen hoeveel wisselgeld je terug zou moeten krijgen, of tijdens het winkelen, uitrekenen hoeveel je boodschappen in totaal kosten. Dat vergt zowel concentratie in een drukke omgeving als iets van je korte termijn geheugen. Er zijn ook veel brain train apps die je kunt gebruiken. Probeer eens een telefoonnummer te onthouden. Oefen met onthouden van rijtjes woorden, of andere random zaken die je tegenkomt op straat.


Succes,

Eline

16 juni 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG