Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ik heb begin April op een feestje voor het eerst mdma gebruikt, in dezelfde dosis als de rest van de groep en daardoor misschien iets te veel (lichtgewicht). De nacht was fantastisch en ik heb nergens last van gehad, maar tijdens de 2/3 dagen erna heb ik veel last gehad van een ontzettend gejaagd en gestresst gevoel. De stress had geen doel, en ook als ik niks hoefde te doen was het gejaagde gevoel aanwezig. Ik heb in die eerste dagen meer fruit gegeten dan gewoonlijk, voor de extra vitaminen en anti-oxidanten. Ook heb ik nog een paar dagen 2 keer per dag een 5-HTP tablet genomen, ik had het idee dat ik hier rustiger van werd, hoewel dat waarschijnlijk een placebo-effect was. Na een week of wat was ik voor mijn gevoel weer helemaal de oude. Verder is mijn drugsgebruik beperkt, behalve regelmatig alcohol (want student), 1 keer truffels en af en toe blowen. Een aantal maanden naderhand heb ik nog eens een kleine dosis paddo's genomen en hierdoor had ik verder alleen 2 dagen last van een lichte dissociatie (in de spiegel kijken en het idee hebben dat het niet precies 'ik' was). Ik weet dat mijn gejaagde, gestreste gevoel geen 'gewoon' na-effect is en ik vroeg me af wat dit effect kan hebben veroorzaakt. Tevens vraag ik mij af of het nog verstandig is om af en toe truffels te blijven gebruiken, en eens 2cb te proberen. Als laatste is er over twee maanden een feest waarop waarschijnlijk veel van mijn vrienden gaan gebruiken, is het verstandig om dan mee te doen? Bij voorbaat hartelijk bedankt voor uw antwoord,

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: lime

Beste vraagsteller,

Het gejaagde gevoel komt door de invloed van XTC op bepaalde receptoren in de hersenen. De balans van stoffen in de hersenen is na gebruik verstoord. Tijdens gebruik, ervaar je eigenlijk een soort fight-flight stressmodus. Dat laatste hield bij jou dus een tijdje aan. Kennelijk ben je er gevoelig voor.

Het kan zijn dat aanleg hebt om last te krijgen van angst en paniek. Daarom is het voor jou extra belangrijk laag te doseren en 2-3 maanden rust te houden tussen elk gebruik in. Het risico is nooit 0. Bepaal zelf of je dat wilt nemen of niet. Als je merkt dat je gestresst, angstig, paniekerig, reageert na gebruik, dan is het aan te raden niet meer te gebruiken.

Ook alcohol heeft trouwens invloed op stress in je lichaam. Theoretisch is alcohol schadelijker dan truffels, paddo's of 2C-B. Bij alle genoemde middelen (ook alcohol) loop je na gebruik kan op angst, paniek, stress als je er gevoelig voor bent. 

Je vraagt of het verstandig is nog te gebruiken. Verstandig is het nooit. Ik lees je twijfel. Het komt op mij over dat die stressreactie je dwars zit. Als dat toch in je achterhoofd zit, raad ik het af. Want: ja, er is een risico. Gaat het meteen mis als je laag doseert en pauze houdt? Dat hoeft niet. Zeker weten doe je het alleen nooit. Het is jouw afweging. Gebruik alleen als je er 100% achter staat. Je mind set is superbelangrijk.

Met vriendelijke groet,

Eline

17 augustus 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG