Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Op vrijdag 24 november ben ik ge-blackout op een fuif in mijn dorp. Dit is niet zo zeer een vraag maar eerder een waarschuwing voor iedereen die in zijn test-fase zit i.v.m. Druggebruik. Mijn avond begon rond 21 uur ‘s avonds, na mijn werk ben ik afgezakt naar een kameraad zijn thuis voor een voordrink, op de voordrink zijn ongeveer 7 pintjes geconsumeerd. Omdat we binnen een half uur gingen vertrekken besloot ik ook om een van mijn 2-cb pillen in te nemen. Bij aankomst op de fuif heb ik nog een halfje bijgenomen (het is de tweede keer dat ik het deed en de laatste keer heb ik een goede trip gehad van 2 pillen en +- 15 pintjes) ik heb op de fuiflocatie tot 12 uur nog een halfje bijgenomen en nog een 8 pintjes geconsumeerd. Daarna heb ik nog een halfje bijgenomen om het effect wat te verlengen, ik dacht dat het afnam maar zat gewoon effe in de normale fase. Hierna hebben ik en een kameraad besloten om een joint te rollen, deze was zogoed als puur en ik heb deze op 3-4 trekken na volledig zelf opgerookt. 10 min daarna sloeg het toe , ik kwam in een heftige trip en wist niet meer waar ik was. Mijn kameraad heeft me dan naar binnen begeleid waar ik rond half 2 midden in de zaal licht-uit ben gegaan. Ik viel achterover zonder enige reflexen , recht op mijn achterhoofd (nu maandag heb ik hier nog last van) Na de val heb ik een periode van 5 min gehad waar ik eventjes terug nuchter was maar het ging van kwaad naar erger. Vanaf dat stuk weet ik niets meer enkel de stem van mijn kameraad die mijn naam meermaals riep in een poging om mij wakker te krijgen, ik dacht dat ik dood was. De slechste gedachtes speelden tot 6 uur smorgens keer op keer af in mijn hoofd. Alsof ik de hele tijd wegviel (doodging) en daarna eruit werd gehaald om meteen terug weg te vallen. Dit was geen gewone bad-trip, dit was horror. Ik heb sindsdien hevige nachtmerries, elk uur van de klok heb ik gezien. Aan iedereen die dit lees, doe deze combinatie niet! Na wat onderzoek weet ik nu dat de hoeveelheid 2-cb in mijn lichaam mij enige hersenschade heeft opgebracht maar dat is niets tegenover de psychologische schade! Ik heb hierna ook besloten om voor een lange tijd van tripmiddelen af te blijven.

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 04977275

Beste vraagsteller,

Vervelend om te horen! Het is inderdaad beter een langere tijd even helemaal niets te gebruiken.

De meeste psychedelische middelen hebben minimale fysieke schade, maar kunnen je inderdaad psychologisch goed in de war brengen na een nare ervaring. Daarom is het extra belangrijk om rekening te houden met de 'set & setting'. Met 'set' bedoelen we je mind set. Dus: hoe voel je je? Zit je lekker in je vel? En wat is je verwachting? Met de 'setting' bedoelen we de omgeving, sociaal en fysiek. Zorg voor een ontspannen lounge-plek. Spreek af met mensen die je vertrouwt. Verblijf in een omgeving met rustige muziek, waar niemand onverwachts langs kan komen.

De combinatie met alcohol kan ook funest zijn. Psychedelica maken je enorm kwetsbaar. Het is dan ook belangrijk dat je er bij blijft en weet wat je doet. Alcohol vervaagt je grenzen en heeft zo'n beetje een tegenovergestelde werking van psychedelica. Het gebruik is erg af te raden.

Ook wiet kan hier heel erg aan bij hebben gedragen. Vooral nederwiet is erg sterk. Combineren met psychedelica kan onverwacht effecten geven. Hierdoor is het opeens veel intenser dan je had gewild of verwacht. Het beste is om helemaal niet te combineren. Als je dit wel doet zou je, vooral met een pure joint, per hijs moeten aankijken hoe het aanvoelt. En dan pas na zo'n 15 minuten kijken of je wel behoefte hebt aan nog een hijs. Één hijs kan al een wereld van verschil geven.

Vriendelijke groet,

Mick

27 november 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG