Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfoteam, Ik ben dom omgegaan met partydrugs: het zit zo ik ben op 9/02 uitgeweest tot in de vroege uurtjes (10 drankjes alcohol) en dan nog 3 kleine lijntjes coke tussen 11 en 16u op 10/02, daarna 4 uur geslapen en dan 4u gerust en vertrokken naar een feest in de kompass en om wakker te blijven een halve bol xtc genomen. Natuurlijk wat te verwachten was ben ik slecht gegaan op het feest en vanaf xtc begon in te werken kreeg ik extreme hitte. Ik ben dan gewoon op de rand tussen koude buiten en warme zaal gebleven, water gedronken en uitgerust. Uiteindelijk is dit over gegaan, de dagen die hierop volgend voelde ik mij enorm vaag en nu 9 dagen later heb ik nog altijd last van temperatuurschommelingen, vooral op warme plaatsen voel ik de warmte extreem en heb ik angst voor oververhitting, mijn lichaam voelt ook op de ene plaats koud en de andere warm soms, Ik ben reeds naar de dokter geweest en heb mijn hart laten checken, hartslag laten checken, longen ook en ik ben helemaal in orde volgens haar. Ze heeft mij wel benzodiazepines (diazepam, 5 kr dosis) gegeven om uit te rusten maar ondertussen heb ik die mooi verspreid over alle dagen genomen en 5 dagen uitgerust. Ik maak mij een beetje zorgen omdat het een beetje blijft aanslepen (we zijn nu 9 dagen verder) Misschien is het gewoon mijn lichaam die op iedere warme plaats zich herinnert aan het voorval van de extreme hitte? Ik ben van plan om vrijdag opnieuw naar de dokter te gaan om mij nog eens te laten checken, Ik vroeg mij af of je mij nog iets kon aanraden, ik probeer veel vitamine B binnen te krijgen, veel te drinken overdag en goed uit te rusten.

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 1721

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag! Wat vervelend dat je hier mee te maken hebt. De lichamelijke klachten die je ervaart, zouden psychosomatisch kunnen zijn. Dat betekent dat je lichamelijke klachten ervaart, veroorzaakt door je brein, je gedachten, angsten over iets. Je hoeft je geen zorgen te maken dat er iets mis met je is. Dat is overigens makkelijk voor mij om te zeggen, maar voor jou kan de ervaring wel intens zijn.

Graag leg ik aan je uit hoe het komt dat je deze klachten hebt. Mdma (oftewel xtc) en cocaïne worden na het gebruik door je lichaam afgebroken. Dit duurt ongeveer twee dagen. Deze middelen kunnen dus na twee dagen geen lichamelijke symptomen meer veroorzaken. Ook de arts heeft bevestigd dat je lichaam in orde is.

Toch geef je aan dat je wel klachten ervaart zoals temperatuurschommelingen. Heb je toen je slecht ging, angst of paniek ervaren? Het gebeurt vaker dat mensen na een nare of angstige ervaring met alcohol of drugs, dagen of weken daarna lichamelijke klachten hebben. Angstgevoelens kunnen koude of warme lichaamsdelen veroorzaken. Zweet je ook doorgaans? Dit koelt ook je lichaam af. Het kan ook goed zijn dat je lichaam het waarnemen van warmte heeft geassocieerd met een 'gevaarlijke' situatie en in de 'angstmodus' terugkeert.

Hier kunnen we kort of lang over praten, waar het op neer komt, is dat je lichaam gezond is. De klachten worden dus veroorzaakt door je psyche. Soms helpt het om hier eens goed over na te denken, en soms helpt het om het juist los te laten. Dit is per persoon afhankelijk. We zien vaak dat mensen zich zorgen maken over hun staat van zijn. Vervolgens krijgen ze daardoor spanningsklachten (zweten, trillen, misselijk, duizelig etc. etc.). Die klachten zorgen er weer voor dat je je nog meer zorgen gaat maken en je alleen maar vreemder gaat voelen. Wij weten dat het jouw herstel kan bevorderen om je lichaam zijn rust te geven en voorlopig geen alcohol- en koffie te drinken, net als even geen drugs te gebruiken. Voor meer tips om met deze klachten om te gaan, lees onze pagina over omgaan met angst. Let op: op deze pagina staat ook info over dps. Negeer dit stuk aub.

Ik hoop je zo gerust gesteld te hebben. Toch kan het goed zijn dat je met deze gevoelens of lichamelijke klachten blijft zitten. Dit is niet gek en mag er zijn. Geef jij jezelf de rust en blijf je klachten ervaren? Dan kan je altijd nog eens naar de huisarts, maar je mag ook zeker nog eens contact met ons zoeken. Ook wanneer je nog met (andere) vragen of opmerkingen zit!

Succes de aankomende tijd en een vriendelijke groet,

 

Dion

22 februari 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG