Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik gebruik zo nu en dan xtc (ong 80 mg) ben zelf 57-60 kg, ben 21 jaar en een vrouw. Bij het opkomen van de xtc word ik altijd wat onrustig, dit ervaar ik zelf wel als vervelend, maar het valt wel te hanteren omdat ik mij er bewust van ben dat dit altijd bij mij gebeurt (en dan overgaat in een prettige 'space) tijdens deze onrustige fase ben ik nogal gefocust op mijn hart en lijkt hij echt mijn borst uit te bonken. Zo nu en dan slaat hij over. Uiteraard is mijn hartslag wat verhoogd. Op verschillende drugsinformatie websites lees ik dat je direct naar de ehbo post moet als je hart (aan de xtc) overslaat of dat je hartfrequentie verhoogt is, maar dit zijn toch normale verschijnselen? Je hart gaat toch per direct door de XTC sneller kloppen aangezien het een stimulant is, en dit kan toch ook zo nu en dan een hartklopping veroorzaken? Waarom zien sommige sites dit dan toch als per direct iets negatiefs en iets ernstigs? Overigens gok ik dat ik door het feit dat ik me druk maak mijn hart veel sneller gaat kloppen. Mijn hart is (staat los van mijn angst) laatst getest i.v.m. ernstige griep en die was prima, bloeddruk uitstekend zelfs.

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 1996

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je duidelijke vragen en uitgebreide verhaal. Goed dat je op je doseringen let. 

Wij horen van veel gebruikers dat zij ongemakkelijkheid en hartkloppingen ervaren tijdens het opkomen van de 'space'. Je hebt inderdaad gelijk dat een sneller kloppend hart hoort bij de effecten van oppeppende drugs als xtc. 

Het gevoel dat het hart overslaat kan ook voorkomen. Meestal is dat onschuldig. 

Als je naast de hartkloppingen ook pijn op de borst, kortademigheid, duizeligheid en bleek zien bij komt kijken, is dat een signaal om toch naar de EHBO te gaan. 

Met vriendelijke groet, 

Sjoerd

01 april 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG