Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ik gebruik nu bijna 4 jaar xtc, 2-3x per jaar met ruime tussenpauzes. Echter is mijn "high" altijd van redelijk korte duur. Nou snap ik dat ieder lichaam anders is en er anders op reageert. Alleen is de werking bij mij meestal al voelbaar binnen 10-15 minuten. Ik krijg dan een redelijk blij en actief gevoel, maar ik kan het niet omschrijven als een echte waus. Mensen zeggen ook altijd dat het totaal niet te zien is aan me dat ik xtc op heb. Dit gevoel ben ik ongeveer na 2-3 uur alweer kwijt. Nou is mijn vraag, waar zou dit aan kunnen liggen en zou ik op een manier er meer plezier aan kunnen beleven? Met vriendelijke groet, R

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 2001

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je interessante vraag.

Het klopt inderdaad dat je lichaam van behoorlijke invloed is op de ervaring die je hebt. Dat de 'high' bij jou van minder lange duur is heeft daar mee te maken. Daar is helaas weinig aan te doen.

Er is meer in het spel. We horen van veel gebruikers terug dat mdma (xtc) na verloop van tijd een ander effect geeft. Je hoort bijvoorbeeld veel ervarengebruikers zeggen dat het nooit meer zo'n ervaring wordt als de eerste keer of dat ze er minder 'in' zitten. Waarschijnlijk heeft dit met de set te maken. Je weet wat er gaat komen, en daarom is het minder spectaculair. Wetenschappelijk onderzoek over dit onderwerp ontbreekt. We horen wel van gebruikers die een aantal jaar niet hebben gebruikt, dat het effect wel weer was zoals vroeger, maar soms ook niet. Door niet vaker dan eens in de 3 maanden te gebruiken heb je het al deels ondervangen. (wekelijkse gebruikers hebben veel minder effect)

Als je meer uit je ervaring wil halen zou mijn tip zijn om in optimale set en setting te gebruiken. Zo kan je je trip het beste beïnvloeden. 

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

24 juni 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG