Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi! Ik wat vragen.. Allereerst: hoeveel mg bevat "de gemiddelde" XTC-pil? Ik zou mezelf en mijn inname namelijk graag willen vergelijken met die van anderen, om te weten of ik misschien te veel in neem. Het meeste wat ik heb genomen tot nu toe is bijna 2,5 in zo'n 6 tot 9 uur (ik weeg zo'n 75-80 kg). Mijn benen voelen dan zwaar en tintelend. Mijn lichaam voelt niet heel stabiel meer en ik kan soms terwijl ik midden in een gesprek zit vergeten waar ik het ook al weer over had. Ik weet dat wanneer ik dit voel, ik niet nog meer moet bijpakken. Ik heb de tijd erna gemerkt dat ik wat vergeetachtiger was en moeilijker uit mijn woorden kwam. Ik merk dat dat afneemt naarmate ik niet gebruik. Ik vraag me af of, wanneer je die bijwerkingen voelt, je misschien te veel hebt genomen? Of is het prima dat ik dat soort dingen voel, zolang ik maar niet bijpak? Ik ben er een beetje onzeker over en wil me graag wat minder zorgen maken. Ik wil mijn inname namelijk graag managen en met zo min mogelijk risico toch volop genieten. Bedankt alvast

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 5386

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag! Ik kan goed voorstellen dat je benieuwd bent hoeveel een gemiddelde pil bevat. Dat is op dit moment wat meer dan 160 mg mdma, maar het antwoord is eigenlijk niet relevant. Dat komt omdat in Nederland de ingeleverde pillen heel erg variëren qua hoeveelheid mdma. Sommige zijn 60 milligram terwijl anderen zelfs 300mg kunnen bevatten. Met andere woorden: een gemiddelde zegt niets. Het gaat om wat jouw pil bevat. Wil je dat weten? Dan is de enige betrouwbare bron de testservice. Mijn ervaring als tester, is dat websites als pillreport of wat de verkopers beweren over de inhoud van de pil, absoluut niet betrouwbaar is. Ook zijn er steeds nieuwe ladingen van een pil. Dat betekent dat er qua uiterlijk geen verschil is, maar qua inhoud wel.

De klachten of bijwerkingen die je omschrijft komen inderdaad overeen met een veel te hoge dosering mdma. Het gebruikersadvies is om niet meer dan 1-1,5mg mdma per kilo lichaamsgewicht tot je te nemen. In jouw geval is dat niet meer dan 80-120mg per avond. 2,5 pil is dus veel meer dan dat geweest. Je geeft aan wat onzeker te zijn over dosering en graag zo min mogelijk risico's lopen. Hierboven staan de belangrijkste tips. Meer kan je vinden op onze pagina over mdma.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, neem je dan weer contact met ons op?

Met hartelijke groet,

Dion

04 juli 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG