Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Welke drugs mag ik met baclofen

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je vraagt wat je veilig kan gebruiken met Baclofen. Eigenlijk moet ik dan weten warvoor de Baclofen geslikt wordt. Want drugs hebben invloed op die reden. Daarnaast zijn drugs op zich nooit helemaal veilig om te gebruiken. Zeker niet als je jong bent. 

Baclofenheeft een dempende werking. Dus al je daar downers bij neemt, zoals alcohol of diazepam of dempende cannabis, dan gaan die bij elkaar optellen.

Ook belangrijk is of er bijwerkingen zijn van Baclofen: vaak komen voor (vooral in het begin): gedemptheid, slaperigheid en misselijkheid. Ook afname van hartwerking, licht gevoel in het hoofd, duizeligheid, hoofdpijn, coördinatieproblemen, trillen, stoornissen met kijken, ademhalingsdemping, lage bloeddruk, braken, obstipatie, diarree, droge mond, zweten, huiduitslag, vaak plassen, moeheid, verwardheid, je abnormaal goed voelen (euforie) depressies, slapeloosheid, nachtmerries, hallucinaties, spierpijn, spierzwakte.

Als jij hier last van hebt kunnen middelen uit de halucinogenen groep XTC, paddo's en ketamine verkeerd vallen in de vorm van een bad trip.

Wij hebben verder nog geen ervaringen met deze combinatie. Als je helemaal gewend bent aan Baclofen kan een combinatie met drugs goed gaan.  Als jij ervaring opdoet willen we dat graag van je vernemen. Omdat we jou geen proefkonijn willen laten zijn, adviseren we voor de zekerheid: niet combineren. Ook adviseren wij eventueel alcohol- en drugsgebruik echt uit te stellen tot je volwassen bent.

Welkom voor eventuele nieuwe vragen.

Met vr grt

Gerard A

Drugsarts

 

07 mei 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG