Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

hey ik heb ADHD en ik slik al heel veel jaren concereta met een vaste dosis van 36mg dit werkt al jaren goed voor maar op dit moment ben ik n aantal verschillende drugs aan het proberen met lage dosisen en ik wil graag weten of ik op extra dingen moet letten vanwege mijn medicatie en "aandoening" met deze drug het gaat voornamelijk over: xtc, LSD, poppers, truffels, en wiet ik zie graag een antwoord terug. vriendelijke groet

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik begin met de vraag over XTC +Concerta+ADHD.

Zoek even in de antwoorden naar je andere vragen of mail opnieuw ajb. In het kort over tripmiddelen: waarschijnlijk heb je meer kans op ongewenste effecten als je zelf onrustig bent. Door de ADHD of door de bijwerkingen van de Concerta. In het ergste geval krijg je dan een bad trip, dat is een enorme paniekaanval. Die kans is bij LSD het grootst, dat is de sterkste.

Xtc- Concerta

1. XTC (MDMA) zorgt voor een verhoogde concentratie serotonine, noradrenaline en dopamine in de (synaps van de) hersencellen . Omdat beide middelen inwerken op het dopaminesysteem, kan het tot overstimulatie van het centrale zenuwstelsel leiden. Gevolgen hiervan zijn hartritmestoornissen , ademhalingsproblemen en een gevaarlijk hoge bloeddruk. Dat is een reden om voorzichtiger te doseren. Àls je het doet.

2. Als je AD(H)D hebt en misschien wel angst of depressie erbij, is de kans dat het mis gaat, in de vorm van bv. een bad trip of van langere sporen in je stemming, mogelijk verhoogd. Bij angst gebruik je geen xtc.

3. Langdurig Concerta slikken kan de enzymen remmen die de MDMA afbreken, waardoor er sterkere effecten van MDMA mogelijk zijn. Daarom moet je een lagere dosis nemen dan zonder Concerta.

4. Concerta heeft een werkingsduur heeft van ongeveer 8 – ongeveer 16 uur . Na 2 uur voel je het meestal aankomen, maar na 8 uur is het pas maximaal in het bloed. Daarmee zou ik adviseren dat àls je XTC gaat gebruiken, dat je alleen de laatste dosering van die dag, niet neemt. Dan toch nog kan het effect van de Concerta in de hersenen nog langer aanwezig zijn, waardoor een lagere dosis veiliger blijft.

Dus: altijd testen op het gehalte MDMA, ervaring opdoen met dosis van zo’n 70 mg en als je nul risico wilt nemen: niet doen.

We hebben één ervaring teruggehoord van iemand met hartkloppingen en duizeligheid en stress gedurende 3 dagen.

 

vr grt

Gerard A

drugsarts

08 augustus 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG